Canan Kaftancıoğlu'na beraat

Canan Kaftancıoğlu'na beraat

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “SaBıKa Holding Broşürü” ile ilgili paylaşımı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ve “Kamu Görevlilerine Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

CHP Genel Merkezi tarafından "paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği" ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşürü paylaştığı gerekçesiyle 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu'na dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu bugün İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu davadan beraat etti.

Adliye çıkışı açıklama yapan Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar. Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumda ve zorundayız. Bugünde yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü -dikkatini çekiyorum içinde ne hakaret var- parti çalışmasından ötürü sabah akşam halka hakaret edenler tarafından dava açıldı. Bugünkü davada beraatle sonuçlandı. Hepinize teşekkür ediyorum. "

'Bugün ben ilk defa güzel bir sonuçla karşılaştım'

CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ise şunları söyledi:

"Öyle bir hal oldu ki hakaret etmek bazıları için günlük olay. Her gün milyonlarca kişiye hakaret eden kimseler var onlar hakkında dava açılmıyor. Çünkü bir dokunulmazlıkları var. Hiç hakaret teşkil etmeyen ifadeleri yontarak, onlardan mana çıkararak dava açılıyor. Hem de bazen çok eski zamanlarda işlenmiş suçlardır bunlar diyerek ortaya çıkarılıyor. Bugün ben ilk defa güzel bir sonuçla karşılaştım. "

'CHP'nin İl Başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla mücadele etmek sizin göreviniz değil'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise şunları söyledi:

"Bugün görülen davada da bir hakim vardı ama maalesef ceza istemek zorunda kalan bir iddia makamı da vardı. Çünkü maalesef yargı, saray iktidarının taahhükümü altında. Sorunumuz partili cumhurbaşkanı sistemi. Sorunumuz parti genel başkanlığı yoluyla yönetim tarzı. Sorunumuz kuvvetler ayrılışının olmaması. Dün de yüksek sesle ifade ettik. Yargının üzerinden ellerinizi çekin. İstanbul İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu'nun hakkında açılan davaları biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Saray iktidarına sesleniyoruz asli görevinize dönün. CHP'nin İl Başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla mücadele etmek sizin göreviniz değil. Sizin göreviniz adaleti tesis etmek. Toplum, derin bir yoksullukla karşı karşıya. Bugün sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. İfade özgürlüğü kapsamındaki tweetleri bile suç kabul ediyorlar. Basın özgürlüğünden korkuyorlar. Seçim kararı alındığı gün dahi Türkiye rahat bir nefes alacak ve demokratik hukuk devletini hep birlikte tesis edeceğiz."

'Hakaret arıyorsanız saraya ve Erdoğan'a bakacaksınız'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay şöyle konuştu:

"Türkiye'de bugün içinde bulunduğumuz ekonomik buhranın temeli şüphesi saraydır ama asıl temeli demokrasi yoksunluğudur. Türkiye'de bu adliyelerde normalde hak arama yeridir ama maalesef hak yeme yerine dönüşmüş haldedir. Bugün olması gereken oldu. Kararı veren hakim sarayla vicdanı arasında sıkışmadı. Sarayın talimatını değil vicdanın ve hukuk normlarının doğrusunu yerine getirmiştir. Türkiye'de sarayın giyotini gibi çalışan hakim ve savcılar olduğu gibi her şeye rağmen direnen hakimler olduğunu görmek bizi biraz rahatlatır. Bir hakaret davasını bugün gördük, izledik. Daha dün geziye katılan bütün kadınlara küfür eden bir cumhurbaşkanı bunu yanına kalacağını kesinlikle zannetmesin. En kötü ihtimalle halkın divanında bunun hesabı Recep Tayyip Erdoğan'dan sorulacaktır. Savcılara sesleniyorum hakaret arıyorsanız saraya ve Erdoğan'a bakacaksınız. "

Ne olmuştu?

15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "devlet görevlisine hakaret" suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Aynı broşürü sosyal medya hesabından, "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da aynı suçlamalardan dava açıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.