Çevre Bakanlığı ormanı satışa çıkardı

Çevre Bakanlığı ormanı satışa çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı Şile’deki 53 bin metrekarelik alanı satışa çıkarma kararı aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük bir kısmı orman olan Şile’deki 53 bin metrekarelik alanı satışa çıkardı .A KP’li Şile Belediye yönetimi, 2013 yılında yaptığı imar planı ile söz konusu araziyi Özel sağlık tesisi alanına almıştı.

BAKANLIK'TAN SATILIK ORMAN

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı, Şile Balıbey Mahallesi’nde bulunan, toplamı yaklaşık 53 bin metrekare olan iki parseli satışa çıkardı. 936 ada 1 parsel için 43 milyon 37 bin 60 TL, 936 ada 2 parsel için ise 9 milyon 914 bin 898 TL tahmini bedel belirlendi. Küçük parsel, 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulüne göre, büyük parsel ise aynı kanunun 36. maddesine göre kapalı teklif usulüne göre ihale edilecek. Her iki parselin de ihalesi 15 Ekim 2021 tarihinde yapılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulamasından yapılan incelemeye göre söz konusu parsellerin büyük bir bölümü yetişkin ağaçlarla kaplı durumda. Çevredeki tarım ve villa türü yapılaşmalardan arta kalan ormanın bir parçası olduğu izlenimi veren söz konusu ağaçlık alan, satıştan sonra meydana gelecek yapılaşma ile çok daha da küçülecek.

Şile Belediyesi’nin 2013 yılında yaptığı imar planlarına göre, söz konusu parseller özel sağlık tesis alanında kalıyor. Parsellerin kuzeybatısından geçirilen 12 metre genişliğindeki yol ile ormanlık alan daha da fazla yok edilecek.

Şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olmasına karşın, yaz aylarında rağbet gören İstanbul’un sayfiye yerlerden biri olan Şile’nin nüfusu, son 10 yılda 28 binden 38 bine çıktı. Deprem endişesi ve kalabalık kent yaşamının yarattığı baskı ile gelecekte nüfusunun çok daha artması beklenen Şile’nin yeşil alanlarını korumak büyük önem arz ediyor.  

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.