Esnaf isyan etti

Esnaf isyan etti

Pandemi sebebiyle aylardır kapalı olan cafe, bar ve restaurant emekçilerinin ortak platformu KABARE, kabine toplantısı öncesinde açıklama yaptı.

Pandemi sebebiyle aylardır kapalı olan kafe, bar ve restaurant emekçilerinin ortak platformu KABARE, kabine toplantısı öncesinde yazılı açıklama yaparak taleplerini yineledi. İstanbul ve Ankara'da eylemler vardı. 

Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması İstanbul'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Kongrede sırtlara alınanlarla sofralarımız da dünyalarımız da ayrıdır! Mekanların açılışları ertelenecek ise işçilerden yana yaşanılanabilir destek paketleri açıklayacaksınız!" denildi.

Ankara'daki eylemde ise ilginç görüntüler ortaya çıktı, Ankara'da Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu faturalarını uzaya yollayarak, “göğe bak” dedi.

KABARE Platformu, vergi, kredi ve kira borçları nedeniyle haciz ve icralık olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Mekanlar tekrar açıldığında en az %25’imiz asla kepenk açamayacak. Diğer %25 de açıldıktan sonra batacak. Her yerde ‘kiralık, satılık, devirlik’ ilanları görülmekte; ‘batıyoruz, tükendik artık yeter’ diyoruz.

Bugün Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak ‘Normalleşme Kararları’nı beklerken taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz:

*Hizmet ve yeme-içme sektöründeki tüm işletmelerin hiçbir ayrım yapılmaksızın, sağlık koşulları gözetilerek açılmasını
Pandemi yüzünden oluşan, geçmiş Vergi, SGK ve kredi borçlarımızın en az 12 ay süreyle ötelenmesini ve yapılandırılmasını,
*Kapalı olmamıza rağmen ödemek zorunda olduğumuz kira borçlarımız yüzünden bir çok işletme ve dükkan hacizlik, icralık ve tahliyelik olmuştur. Bu durumun düzeltilmesini,
*Mekan statüsünde ayrımcılık yapılmadan tüm işletmelere eşit muamele yapılmasını
acilen talep ediyoruz!

Bu kadar çok sıkıntının içinde iken, ‘Müjde’ olarak verilmiş uzaya çıkma projesinden nasibini alamamış esnaf olarak taleplerimizi artık uzaya gönderiyoruz. Hazır herkesin ilgisi oradayken belki de dertlerimizi oradan görebilirler. Bu sebepten;
#ESNAFUZAYAÇIKIYOR
#ARTIKYETER
#GÖĞEBAK”

FATURALAR ANKARA'DAN UZAYA YOLLANDI

Ankara'da Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu faturalarını uzaya yollayarak, “göğe bak” dedi.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.