Gündeme damga vurdu

Gündeme damga vurdu

Bloomberg'ün dikkat çeken bir analiz yayınladı. Analizde 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın, Cumhur İttifakı'nı rahatça alt edebileceği ve Erdoğan'ın kaybedeceği öngörüldü.

Bloomberg, Türkiye'deki derin ekonomik kriz kapsamında gıda fiyatlarındaki büyük artışlar üzerinden ortaya çıkan siyasal ve sosyal atmosfer ile ilgili önemli bir analiz hazırladı.

Bloomberg, Türkiye'deki seyir edilen ekonomik krizi ele alıp, bu krizin önümüzdeki seçimde neyi ne şekilde etkileyeceğini öngördüğü bir analiz yayımladı.

Hali hazırda içinde bulunduğumuz ekonomik kriz, hem siyasal hem de sosyal hayatı etkilerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olanlar, popülaritesini azaltmak için bir fırsat yakaladı" demişti.

Kasım ayı enflasyon rakamının yüzde 20,7'ye çıktığının verildiği analizde, "Gıda fiyatları ortalama yüzde 27,1 arttı. Birçok temel ürünün üzerindeki fiyat etiketleri, durumun daha da kötüye gittiğini gösteriyor. Etiketleri değiştirmek için yarışan süpermarket çalışanlarının videoları internette viral hale geldi" denildi.

Bloomberg'ün AKP nezdindeki analizde, "Fiyatlardaki artışın büyük ölçüde, Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankası'nın kararıyla, liradaki rekor düşüşten kaynaklandığı" ifadelerine yer verildi.

 

"2023 SEÇİMLERİNDE DESTEK AZALDI"

Analizde, "Erdoğan'ın “yeni modeli” Türkiye'deki birçok  hanenin yaşam standartlarının düşmesine ve ufukta beklenen 2023 seçimlerinde hükümete verilen desteğin azalmasına neden oldu" denildi.

 

"CUMHUR İTTİFAKI'NI MİLLET İTTİFAKI RAHATÇA ALT EDEBİLİR"

Erdoğan'a yönelik desteğin 2015'teki seçimlerde rekor seviyede düştüğüne ve AKP'nin yüzde 39 seviyesine gerilediğine dikkat çekilerek Metropoll'ün kasım ayı anketine vurgu yapılan analizde, "Son aylarda yapılan kamuoyu yoklamalarının çoğu, Millet İttifakı'nın seçimlerde Erdoğan liderliğindeki ittifakı rahatça alt edeceğini gösteriyor" şeklinde yazıldı.

 

SEÇMENLERİN ÖFKESİNİ SAVUŞTURMAK İÇİN...

"İktidar partisi ve hükümet yetkilileri, Cumhurbaşkanı'nın hayatını kolaylaştırmıyor" değerlendirmesinin yapıldığı analize şu şekilde devam edildi:

"Görünen o ki, Erdoğan seçmenlerin öfkesini savuşturmak için fiyat artışlarının sebebini stokçulara yükledi. Yaşam standartlarındaki düşüş, Erdoğan'ı eleştirenlerin bazılarını inisiyatifi ele geçirmeye sevk etti."

Kaynak: Mill Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.