Hepsiburada.com'da garip olay!

Hepsiburada.com'da garip olay!

Hepsiburada.com'da yaşanan garip olay tepki çekti. İki ay önce aldığının ürütün teslimat günü geldiğinde müşteriye iptal mesajı geldi.

Koronavirüs salgının etkileriyle büyüyen online alışveriş platformları müşterilerinin güvenini sarsmaya başladı. Daha önce online alışveriş platformları ile ilgili problemlerin bir çoğu sosyal medyada dile getiriliyor. Hepsiburada.com'da yaşanan bir olay ise tepki çekti.

Kocaeli'nin yerel haber sitesi seskocaeli.com'da yer alan habere göre bir vatandaşın iki ay önce hepsiburada.com internet sitesinden koltuk siparişi verdiğini, sitenin teslimat için 2 ay süre verildiğini aktardı. 2 ay sonra gelecek olan koltuğun ödemesini yapan mağdur vatandaş koltuğun teslimat tarihini beklemeye başladı.

TESLİMAT GÜNÜ KOLTUK YERİNE İPTAL MESAJI GELDİ

Sipariş ve ödemenin ardından geçen iki aydan sonra teslimat günü geldiğinde koltuğunu bekleyen müşteriye hepsiburada.com tarafından siparişi teslim edemeyeceklerini ve iptal ettiklerini belirten bir mesaj iletildi. Talihsiz olayı yaşayan vatandaş ise bu durumun hepsiburada.com’a hiç yakışmadığını ve siteye olan güveninin sarsıldığını belirtti.

hepsiburadacomda-garip-olay-teslimat-gunu-iptal-mesaji-geldi.jpeg

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.