Kahramanmaraş'ta diyaliz yolsuzluğu: Müfettiş raporu ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ta diyaliz yolsuzluğu: Müfettiş raporu ortaya çıkardı

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş'taki diyaliz yolsuzluğuna ilişkin yeni yazısında, hastalar üzerinden sağlanan haksız kazanç çarkına ilişkin iddialarının müfettiş raporuyla doğrulandığını kaleme aldı.

Gazeteci Murat Ağırel, 'Maraş'taki diyaliz yolsuzluğu tescillendi' başlıklı yazısında, doktorlar, hastane ve eczane üçgeninden hastalara fazla ilaç verildiği ve bunun karşılığında fazla faturalandırma yapılarak elde edilen haksız kazancı kaleme aldı.

Ağırel, hastalardan habersiz fazla ilaç yazıldığını, tahlil yapılıp yatış gösterildiğini ve eczanelerden ilaç temin ederek bunların SGK'ya fatura edildiğini ifade etti.

Ağırel, daha önce de bu konuya ilişkin yazılarındaki konuların soruşturmaya girdiğini ve sonuçlandığını belirterek, sözkonusu iddiaların müfettiş raporuyla doğrulandığına yer verdi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Müfettiş raporunun sonuç kısmında aynen şu ifadeler yer alıyor:

"'Parikalsitol' etken maddeli ilaçları ihtiva eden reçeteleri, hasta güvenini de kötüye kullanarak, genel görmüş tıbbi kriterlerin çok üstünde dozlu ilaçlar içeren reçetelerin, hastanın ihtiyacından fazla olarak yüksek dozlarda tanzim eden Dr.İ.Ö.I.'ın Kurumu/Kamuyu toplam 796 bin 388 TL zarara uğrattığı anlaşıldığından hakkında 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Nitelikli Dolandırıcılık' kapsamında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması ve yargı sürecinin takip edilerek…"

Yani iddialar doğruymuş.

Peki sadece bu doktor mu?

Peki ilaçların en çok tedarik edildiği iki eczane?

Bu eczanelerin AKP'li yöneticilerle ne ilişkisi var?

Sorular çok ama yanıtları da var.

İnsan sağlığı üzerinden masum vatandaşların, sağlıklarını sömürmeyi göze alıp "Parikalsitol" etken maddeli ilaçları fazla fazla verip onların hayatlarıyla oynamak nasıl bir gözü dönmüşlük.

Bu işin peşini bırakmayacağım…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.