Kardeşimin intihar etmediği kesinleşti

Kardeşimin intihar etmediği kesinleşti

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku açıklamalarda bulundu. Baraj gölünün yüzde 100’ünün aranması ile çalışmaların sonlandığını söyleyen abla Doku, ‘’Böylelikle kızımızın

Melis ÖNDEROĞLU / KRT WEB

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'nun bulunması için 15 Ekim'de Tunceli Valiliğinin talimatıyla yeniden başlatılan arama faaliyetleri günlerce sürdürülmüştü. Baraj gölünde, kıyıya yakın alanlarda ve baraj kapaklarının bulunduğu bölümlerde su altı ve üstünde arama yapılmıştı. Dün, çalışmalardan netice alınamaması ve Gülistan Doku’ya ait bir iz bulunamaması üzerine söz konusu barajda arama faaliyetlerinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Abla Doku, kızlarının intihar etmediğinin kesinleştiğini söyleyerek, ‘’Arama çalışmaları dalgıç abilerimin emekleri ile sonlandı, Munzur didik didik arandı, ve Gülistan’a ait en ufak bir iz bile bulunmadı. Artık ‘İntihar etti’ diyenler bize bir açıklama yapmak zorundadır. Biz ilk günden beri söylüyoruz kızımızın intihar etmediğini. Dalgıç abilerimiz bile daha ikinci haftada ‘Kızınız burada yok’ demişti. Ona rağmen aradılar. Kızımızdan bize kalanlar yalnızca kitapları ve alıp da giyemediği kıyafetleri oldu.’’ dedi.

a-30.jpg

Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce aldığı kıyafetler ve ikinci kez üniversite sınavına hazırlanmak için ablası Aygül Doku’dan istediği kitaplar

Abla Doku, ‘’Önceki gün bize hediyeler almış, eve gelecek; KPSS kitaplarını almış, ikinci üniversiteyi okuyacak bir kız intihar etmez dedik. Israrla suda aradılar. Eski Tunceli valisi Tuncay Sonel, bize Gülistan’ın bedenini sudan çıkaracağının sözünü vermişti. Neye dayanarak demişti bilmiyoruz. Ama onu dediyse bugün bu aileye bir açıklama yapmak zorundadır. Gülistan’ın bedeni neden Munzur’dan çıkmadı? Faili belliyken neden hala bir şey yapılmıyor?’’ ifadelerini kullandı.

‘’ARTIK TEK BİR TALEBİMİZ VAR’’

Abla Doku, artık tek isteklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek olduğunu belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bu saatten sonra bizim tek bir talebimiz vardır, Cumhurbaşkanı ile görüşmek. Bütün vekillere, Tunceli’deki müdürlere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yazdım. Bütün yetkililere yazıyorum, olumlu bir dönüş alamıyorum. İçişleri Bakanı ile görüşmüştük, bizi Erdoğan’la görüştüreceğine dair söz vermişti. Sebebini bilmiyorum ama yapılmadı, onu da hala bekliyoruz. Bugün Tunceli Valiliği’ne bu isteğimizi tekrar bildirdik.’’

‘’SARAYIN ÖNÜNE GİDİP OTURACAĞIZ’’

Abla Doku, ‘’Bütün hukuki yollarımız tıkanıyor. Eğer yol açılmazsa Cumhurbaşkanı Sarayı’nın önüne gidip oturacağız çünkü onunla görüşmek bizim en doğal hakkımız. Biz kızımızı istiyoruz ve Erdoğan, ‘Gülistan neden bulunmuyor?’ dediğinde kızımızın bulunacağını, harekete geçileceğini biliyoruz. Gülistan şu an neredeyse şüpheli Zainal Abarakov ve ailesi bunu biliyor çünkü önceki gece darp edip, araca bindirmeye çalıştılar kızımızı. Sonrasında da Gülistan sırra kadem bastı. Bunlar hepsi büyük bir soru işareti ve 325 gündür hala hiçbiri cevabını bulmuş değil. Bu yüzden bütün bu derdimizi Cumhurbaşkanı’na anlatmak ve kızımızı bulmak istiyoruz. Artık tek talebimiz bu.’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

Tunceli'de Munzur Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler arama çalışması başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine çalışmalara son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılmasına karar verilerek, su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos'ta 17 ekiple yeniden başlanmış ve 13 gün süren yoğun çalışmalardan da sonuç alınamaması üzerine aramalar 18 Ağustos'ta tamamlanmıştı.

Gülistan Doku'yu arama çalışmaları, 15 Ekim'de ise yeniden başlatılmıştı.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.