Kılıçdaroğlu’nun iddiaları sonrası AKP’de başlayan telaş ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları sonrası AKP’de başlayan telaş ortaya çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam gündem olan açıklamaları sonrası AKP’de başlayan telaşı değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, "Bana kalırsa nedeni, 'Erdoğan kaçacak' türünden çıkışların, seçmen, parti bünyesinde 'iktidar değişebilir' tohumları

Gazeteci Murat Yetkin, kendi internet sitesinde  dikkat çeken bir yazı kaleme aldı…

AKP KULİSLERİNDEN SIZANLARI DUYURDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam ‘Bir kaçışın anatomisi’ diye nitelediği açıklamalarının ardından karışan AKP kulislerinden yansıyanları köşesine taşıdı.

AKP’de yaşanan telaşın nedenini açıklayan Yetkin "Bana kalırsa nedeni, 'Erdoğan kaçacak' türünden çıkışların, seçmen, parti bünyesinde 'iktidar değişebilir' tohumları serpmesi" dedi.

Murat Yetkin yetkinreport.com'da yayımlanan yazısında  şu ifadeleri kullandı:

"(...) AK Parti’de görülen öfke patlaması boşuna değildi. CHP lideri 'isim vermiyorum' diyordu ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'ailenden kimler var, çık söyle' diye meydan okuyordu.

Oysa Başkanlığını, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un yaptığı TÜRGEV Vakfının yönetim kurulu üyeleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ve önceki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’ın bulunduğu sır değildi. Esra Albayrak TÜRKEN Vakfının da Yönetim kurulu üyesiydi.

TÜRKEN Yönetim Kurulundaki üyelerden biri de Nakşibendi Tarikatının Erenköy Grubu çizgisine yakın isimlerin yer aldığı ENSAR Vakfı yönetiminde bulunan Halil İbrahim Bacacı idi. Bacacı, daha önce Fethullah Gülen örgütünün paravan şirketi olduğu öne sürülen Sürat Kargo’yu üç hafta önce kurduğu Port Denizcilik adlı şirketle satın almasıyla gündeme gelmişti. AK Partililerin TÜRGEV ve ENSAR vakıflarının savunusuna girişip savunmayı da bu paraların gençliği 'FETÖ’den kurtarmak' amacıyla öğrenci yurtları inşa etmek amaçlı örgütlenmeler olduğu üzerine kurmaları da ilginç. (...)"

'TELAŞIN ASIL NEDENİ'

"(...) Bana kalırsa AK Parti’de görülen telaşın nedeni TÜRGEV veya ENSAR’ın hedef alınmasından çok 'Erdoğan kaçacak' türünden çıkışların, seçmen, parti ve bürokrasi/yargı bünyesinde 'İktidar değişebilir' tohumları serpmesi. Kılıçdaroğlu’nun doğrudan bürokrasiye hitap ederek onları Erdoğan’a itaatsizliğe çağırması da bu amacı gösteriyor. (...)"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.