Kocaeli'de doğalgaz patlaması

Kocaeli'de doğalgaz patlaması

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde üç katlı apartmanda meydana gelen doğal gaz patlaması sonucu 5 kişi yaralandı.

Gölcük ilçesi Kavaklı Mahallesi 100. Sokak'taki üç katlı apartmanın üçüncü katında henüz belirlenemeyen bir nedenle doğal gaz patlaması meydana geldi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Yaralanan kişiler sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Binada çıkan yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışması ile söndürüldü. Yaşanan patlama nedeniyle mahallenin tamamında elektrik ve doğalgaz kesintisi yapıldı. Bir süre kesik kalan elektrik ve doğalgaz akışı, yapılan kontrollerin ardından yeniden sağlandı.

Ekipler, sızıntı ihtimaline karşı patlamanın meydana geldiği apartman ile bitişiğinde bulunan iki apartmanı da tahliye etti. Gerekli kontrollerin ardından bir apartmana giriş izni verildi. Çevredeki bazı araçlarda da hasar oluştu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medya hesabından, "Gölcük Kavaklı’da bir apartmanda doğal gaz kaynaklı patlama meydana gelmiş olup iki vatandaşımızın tedavisi hastanede devam etmektedir. Valiliğimizin koordinasyonunda inceleme, araştırma devam etmektedir. Lüzumu halinde bina boşaltılacaktır. Geçmiş olsun" diye paylaşımda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.