Külliye'nin mutfak gideri 5,4 Milyon TL'ye çıktı!

Külliye'nin mutfak gideri 5,4 Milyon TL'ye çıktı!

Ekonomideki kötü gidişata rağmen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mutfağı için yıllık 5,4 milyon TL ödendiği ortaya çıktı.

Pandemi nedeniyle artan gıda fiyatları  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin giderlerini de vurdu.  Sayıştay'ın Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin 2020 yılı denetim raporunda, Cumhurbaşkanlığı'nın 2020 yılında toplam giderinin 2 milyar 896 milyon lira olduğu belirtildi. Ancak raporda gelirin 96 milyon olduğu belirtilerek kasanın 2 milyar 800 milyon açık verdiği bilgisi yer aldı.

SADECE MUTFAK GİDERİ İÇİN 5.4 MİLYON TL HARCANDI

Raporda mutfak ve temizlik için ayrılan bütçe dikkat çekerken, mutfak masrafları için  2020'de 5.4 milyon lira, temizlik ekipmanları gideri için ise 7 milyon liraya harcandığı görüldü. Giyecek, mefruşat ve tuhafiye malzemeleri giderleri 15.5 milyon lira, spor malzemeleri 249 bin lira, bakım onarım harcamaları 32 milyon lira oldu.

Koronavirüs nedeniyle maske, dezenfektan, test kiti gibi alımlar yapılan Sarayın bu malzemeler için 51 milyon lira harcadığı belirlendi. Saray'ın kırtasiye masrafları ise 4.1 milyon lira oldu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.