Meclis Başkanlığı cevapladı

Meclis Başkanlığı cevapladı

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a Sedat Peker'in gündeme getirdiği '10 bin dolar alan siyasetçi kim?' sorusunu yöneltti.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’den “ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğu” yönündeki iddiasını gündeme getirdi.

"AĞIR BİR İTHAM"

Süleyman Soylu’nun açıklaması karşısında Peker’in, “Daha büyüklerini yolladım çanta çanta” sözlerine işaret eden Zeybek, önergesinin gerekçesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

“Organize suç örgütü lideri ya da üyesi olduğu iddia edilen Sedat Peker'in yayınladığı videoda on bin dolar alan milletvekili/siyasetçi olduğu iddiası, siyaset kurumuna ağır bir ithamdır, bu ithamın doğruluğu iddia sahibinin kim olduğuna bakılmadan araştırılması elzemdir. Kamuoyunun siyaset kurumuna güveni gerçeğin ortaya çıkması ile mümkün”

30 HAZİRAN'DA SORDU

Zeybek, önergesinde; “Organize suç örgütü lideri ya da üyesi Sedat Peker'in iddia ettiği aylık on bin dolar para alan milletvekili/siyasetçi kimdir? Bu konuya dair inceleme yapılmış mıdır?” sorularına yanıt aradı.

Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 30 Haziran 2021 tarihinde önergeye şu yanıtı verdi:

“İlgili önergeniz ile bir suç örgütü lideri tarafından ortaya atılan bir iddia soru konusu yapılmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün ‘Başkanlıktan sorular’ başlıklı 100'üncü maddesinde ‘Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri hakkında, Başkanlıktan yazılı soru’ sorulabileceği hükme bağlanmıştır.

Bu çerçevede sorunuza konu hususların Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı Üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM'nin faaliyetleriyle ilgili görevleri kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır.”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.