Nagehan Alçı Afganistan’da neler yaşadı?

Nagehan Alçı Afganistan’da neler yaşadı?

Taliban yönetimine geçen Afganistan’a giden gazeteci Nagehan Alçı yaşadıklarını anlattı. Alçı yazısından Devlet Bahçeli’den sürpriz bir telefon aldığını da belirtti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı dünkü “Kabil yollarında” başlıklı yazısında Afganistan’a gideceğini açıklamıştı. Alçı Afganistan’a geçtiğini bugünü yazısında okuyucularına duyururken MHP Genel Balkanı Devlet Bahçel’nin kendisini aradığını yazdı. Alçı bir de Afganistan'ın başkenti Kabil'e geçere taksi içerisinde çekilmiş bir videosunu yayınladı.

Nagehan Alçı’nın Afganistan yolundaki durumunu eşi Rasim Ozan Kütahyalı da duyurmuştu. Kütahyalı paylaşımında “Veeeeeeee.... Nagehan Alçı Afganistan sokaklarında... Taliban’ın Afganistan’ında bir Türk kadın yazar olarak tüm ülkeyi dolaşacak... Hem halkın nabzını tutacak hem Afganistan’ın yeni yönetici kadrolarıyla görüşecek... Zor ve cesur bir vazife..." ifadlerini kullanırken aslında Alçı’nın Afganistan’da değil henüz Pakistan’da olduğu arakadaki gsm numaramarından belli oldu.

AFGANİSTAN’A KOLAYLIKLA GEÇTİK

Nagehan Alçı ise bugünkü yazısında Afganistan’a ulaştığını ve Pakistan’dan Afganistan’a geçerken başına gelen olayları anlattı. “Dünyanın en zor noktasında 5 saat” başlıklı yazısında Nagehan Alçı “Pakistan ve Afganistan’ı ayıran Torham sınır kapısı dünyanın en zor coğrafyalarından biri. Bu zorluğa bugünlerde Afganistan’dan çıkmaya çalışanların yığılması da eklendi. Hava çok sıcak ve tozlu. Adeta göz gözü görmüyor. Böyle bir ortamda kalabalığın yanı sıra özellikle Pakistan tarafında adım başı sizi bekleyen pasaport polisi, istihbarat görevlileri ve her türlü sınır memuru da mevcut… Kısacası sağlam insanı bile zorlayan koşullar var burada.” Diye yazarken çok zorlu koşullar altında kendisine yardımcı olan mihmandar sayesinde Afganistan’a kolaylıkla geçtiğini belirtti.

Afganistan’a girişinin kolay olduğunu fakat Kabil’e ulaşırken ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Alçı Yollar çok dar ve çok bakımsız. Yükseklik 1500 metrelere çıkıyor, uçsuz bucaksız uçurumun kenarında yol alıyorsunuz üstelik trafik çok yoğun ve araçlar daracık yollarda çılgınca sollama yapmaya çalışıyor. Dura kalka, çukurlara gire çıka, toz toprak içinde 5 saat gittik. Ve nihayet Kabil’e girdik. Şehir girişte düzensiz ve dağınık pazar yerleri ve barakaları ile tam bir üçüncü dünya görüntüsünde ancak ilerledikçe “Bugünüme aldanma ben bir zamanlar hiç de fena değildim” diyor adeta.” İfadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ BENİ ARADI

Yazısının devamında “Biz de bu hafta bu bekleyişi ve hayatın Afganistan’daki akışını anlamak, siyasiler ve halkla konuşmak, sizlere anlatmak için Kabil sokaklarında olacağız…” diyen Alçı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini aradığını okuyucularıyla paylaştı.

Alçı yazısında bu anekdotu ”Bu arada Sayın Devlet Bahçeli burada olduğumu görüp arama nezaketinde bulundu.Keza Afganistan'da NATO'nun kıdemli Sivil Temsilcisi olarak görev yapmış olan ve bu seyahate çıkmam yönünde beni cesaretlendiren Sayın Hikmet Çetin de öyle. Başta Sayın Bahçeli ve Sayın Çetin olmak üzere mesaj atıp, ilgilenen, hatırımızı soran herkese çok teşekkür ediyorum.” Sözleriyle aktardı

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.