O pankart kaldırıldı

O pankart kaldırıldı

Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanlığı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mersin ziyareti öncesinde hazırladığı "Şayet yüreğin varsa buraya gel" mesajını verdiği pankart polis ekiplerince kaldırıldı.

Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanlığı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mersin ziyareti öncesinde hazırladığı "Şayet yüreğin varsa buraya gel" mesajını verdiği pankart polis ekiplerince kaldırıldı. CHP Toroslar İlçe Başkanlığı da pankartta yer alan ifadeleri kınadı.

 

Toroslar Ülkü Ocakları, Kılıçdaroğlu'nun 27 Ocak'ta yapacağı Mersin ziyareti öncesinde Bahçeli'nin sözlerinin yazılı olduğu bir pankart hazırlamıştı. Pankartta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Şayet yüreğin varsa, gözün kesiyorsa buraya gel. Tek bir evladımı al da yüreğinin kaç okka ettiğini göreyim" sözlerine yer verilmişti. Bahçeli ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın fotoğraflarının olduğu pankartlar ilçenin girişine ve ocak binasına asılmıştı.

BirGün'den Abidin Yağmur'un haberine göre, CHP tarafından Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan başvuru üzerine Ülkü ocakları tarafından asılan pankart kaldırıldı.

Pankartı asanlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu

CHP Toroslar İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin karşısında, oyunlarını bozmak için kararlılıkla duran ve gerçekleri her zaman cesurca konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmek, gizlice ve sinsice pankart asan korkakların haddi değildir" denildi.

Sözkonusu pankartların halkın tepkisine neden olduğunun belirtildiği açıklamada, pankartların aynı gün polis nezaretinde kaldırıldığı, pankartı hazırlayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

CHP Toroslar İlçe Başkanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gitmek için yüreğinin yetmediği, gözünün kesmediği ülkemizde hiçbir şehir, hiçbir vatan toprağı bulunmamaktadır. Siyasi görüşüne veya başka diğer hiçbir özelliğine bakmaksızın, her olayda zalime karşı mağdurun ve haklının yanında duran ve bugüne kadar kendisine yönelik tehditlere her zaman meydan okuyan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27 Ocak Cuma günü Mersin’de olacak ve halkımızla buluşacaktır. Genel Başkanımızın Mersin ziyaretinde, tüm Mersin ve Toroslar halkı ile beraber, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü ve Toroslar İlçe Örgütü Genel Başkanımızın yanında olacaktır."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Teslim edeceksin yanındaki çocukları" diyerek seslenmişti. Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na, "Şayet yüreğin varsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim" cevabını vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.