Oğlunun kemiklerini kutu içinde verdiler

Oğlunun kemiklerini kutu içinde verdiler

Diyarbakır Adliyesi'nden oğlunun kemiklerini bir kutunun içinde alan Ali Rıza Aslan olay gününü anlattı. Aslan "28 yaşındaki oğlumun kemiklerinin olduğu kutuyu dolaptan çıkarıp elime verdiler, bunu hiç beklemiyordum, gözlerim karardı, nefesim kesildi,

Diyarbakır Adliyesi'nden elinde kutuyla çıkan bir kişinin görüntüsü gündeme oturdu. Görüntüdeki kişi Erzurum’un Karayazı ilçesinden gelen Ali Rıza Arslan’dı ve 7 yıl önceki Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda ölen 28 yaşındaki oğlu Hakan Arslan’ın kemiklerinin olduğu kutuyu taşıyordu.

BBC Türkçe'ye konuşan Ali Rıza Arslan, oğlunun kemiklerinin Adliye binasından teslim alacağından habersiz olduğunu belirtti ve "Ne savcı vardı ne de hakim, bir memur vardı, 28 yaşındaki oğlumun kemiklerinin olduğu kutuyu dolaptan çıkarıp elime verdiler, bunu hiç beklemiyordum, gözlerim karardı, nefesim kesildi, sanki o an tüm Diyarbakır başıma yıkıldı" dedi.

'Kutuyu teslim eden personel de mahcuptu'

"İçinde oğlumun kemiklerinin olduğu o kutuyu nasıl teslim aldım, nasıl götürdüm hatırlamıyorum, kahroldum" diyen Ali Rıza Arslan, olaydan bir gün önce iki yeğeniyle beraber Karayazı’dan Diyarbakır’a geldiğini ifade ederek cenazeyi Adli Tıp morgundan tabutla teslim almayı beklediğini şöyle anlattı:

Cenazeyi teslim almamız için resmi evrakları almak için adliyeye gitmiştim, yeğenlerim oteldeydi, onları uyandırmadan belgeleri almak için erken çıktım ve belgeyi alıp daha sonra Adli Tıp’a beraber gideriz diye düşündüm. Adliye binasına gittiğimde sadece bir memur vardı. Bir odaya gittik, memur dolaptan çıkardığı bir torbayı da verdi, meğer torbadaki kutuda oğlumun kemikleri varmış. Kutuyu teslim eden personel de mahcuptu. 'Bu yapılan insanlığa sığmaz' diyebileceğim hiçbir yetkili yoktu orada. Personele bir şey söylemeye de kıyamadım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.