Sedat Peker'e ne oldu?

Sedat Peker'e ne oldu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik 'gözaltı' ve 'sınırdışı' iddiaları gündem oldu. Sedat Peker'in, Kuzey Makedonya'dan "kalış amacına aykırı davranış"tan sınır dışı edildiği öğrenildi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; Sedat Peker ülkede kalış amacına aykırı davrandığı gerekçesiyle sınır dışı edildi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sedat Peker'in bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edildiği öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre; ülkenin İçişleri Bakanlığı'na ait resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Peker'in sınır dışı edilmesine gerekçe olarak kısa süreli kalış amacına aykırı davranması ve belirlenen ikametgahını kötüye kullanımı gösterildi.

İşte bakanlığın sitesinden yapılan o açıklama;

k2-84.jpg

 

MAKEDON BASININDA YER ALDI

Sedat Peker'in sınır dışı edilmesi Makedonya'da yayın yapan birçok haber sitesine de konu oldu. Konuyla ilgili çıkan haberlerde "Polis, Türk kökenli tanınmış bir uyuşturucu baronunu tutuklayarak sınır dışı etti" ifadesi kullanıldı.

PEKER'E YAKIN İSİMDEN AÇIKLAMA

Peker'e yakınlığıyla bilinen ve 'Dijital Veri Analisti, Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı' unvanıyla bir dönem Beyaz TV'de program da yapan Emre Olur'un paylaşımı dikkat çekti.

Olur, Twitter hesabından Peker'le bir fotoğrafını paylaşıp "Güzel günlerde birlikteyken hafif bir deprem olduğunda kaçan namussuzdur. Allah’a şükürler olsun.. Bu kahpe sistemde biz biriz beraberiz" diye yazdı.Sedat Peker, geçtiğimiz yıl yurtdışına çıkışının ardından yaptığı video konuşmasında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kendisini hedef aldığını öne sürüp "Sakın yurtdışına çıkmasına izin vermeyin, gözaltına alın" dediğini iddia etmiş ve "Artık kafamın içinde bütün her şey netleşti. Kesinlikle Berat Bey beni yok etmek istiyor" demişti.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.