Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 15 oldu.

Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın göbeğinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Cinayetin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen sır perdesi hala aralanmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Cinayetle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler A.A. ve Ç.Z'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 2 zanlı tutuklandı.

Tetikçi hala kayıp

Öte yandan tutuklu bulunanlarda 2'sinin özel harekat polisi olduğu; birinin ise MHP İstanbul İl yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı. Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı ise hala yakalanamadı.

Tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındığı öne sürülüyordu. Yeni savcı dosyayı aldıktan sonra Demirbaş'ın adliyede ifadesi alındı. Savcı tutuklama talep etmedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de Demirbaş'ı adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.