Sinan Ateş suikastında kritik tutanak kayboldu

Sinan Ateş suikastında kritik tutanak kayboldu

Sinan Ateş cinayetinin tutuklu sanığı Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li vekil Olcay Kılavuz'un da bulunduğu evden gözaltına alınmasına dair polis tutanağı kayboldu. Savcılar, bu nedenle dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı'yı kaçırmakla suçlanan tutuklu sanıklardan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. Siyasetçinin güvenlik güçlerine "Siz gidin, sahibiniz gelsin" dediği ileri sürülmüştü.

DW Türkçe’nin haberine göre, Demirbaş'ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak 'kayboldu.' 

Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımı aşamasına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken, tutanak soruşturmada önemli deliler arasındaydı. 

Savcılığın soruşturma dosyasına tutanak girmedi. Ve bu nedenle savcılık Olcay Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.