Yolsuzlukla suçlanan MHP'li başkan balkona çıktı: Avucunuzu yalayın

Yolsuzlukla suçlanan MHP'li başkan balkona çıktı: Avucunuzu yalayın

İskilip Belediyesi Meclis üyelerinin yolsuzluk yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulunduğu Çorum’un MHP'li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, "İstifa etmememi bekleyenler avuçlarını yalasın" dedi

MHP'li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, hakkındaki yolsuzluk iddialarına belediye balkonuna çıkıp konuşma yaparak cevap verdi. Göreve başladığı günden itibaren "çeşitli menfaat kitlelerinin hedefi haline geldiğini" ileri süren Sülük, kendilerinden sürekli taleplerde bulunanların haksız talepleri karşısında dimdik durduklarını kaydetti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, MHP genel merkezi ile başından beri istişare halinde olduğunu, genel merkezin haklı olarak müfettiş raporunu beklediğini aktaran Sülük, "Şunun bilinmesini isterim ki, herkes gitse ben MHP’deyim. MHP’den istifa etmemi bekleyenler avcunu yalar" dedi. 

 

‘MHP GENEL MERKEZİ İLE SORUNUM YOK’

Parti genel merkezi, il ve ilçe yönetimleriyle hiçbir sorunu olmadığına değinen Sülük, valinin gerekçeli kararıyla faaliyet raporunu Danıştay’a götüreceğini, Danıştay’ın gerekçeyi haklı bulması halinde kendisini görevden alacağını söyledi. Sülük, bu gerekçeleri hiçbir yargı mensubunun haklı bulacağını düşünmediğini ve ihtimal vermediğini de sözlerine ekledi.

MHP'Lİ VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNDEN USULSÜZLÜK İDDİASI

İskilip Belediyesi'nin 5’i MHP’li 4’ü AK Partili meclis üyesi, Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında usulsüzlük iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Meclis üyelerinin imzası ile yapılan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmelerde gerçekleştirilen işlerle ilgili ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürülmüştü. Bu iddialardan biri de belediye düğün salonunda yapılan düğün organizasyonlarıyla ilgili. İskilip Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında 2020 yılında belediye düğün salonunda 27 düğün yapıldığı ifadesi yer alırken, İskilip Belediyesi kayıtlarında bu sayı 15 olarak görünüyor. Suç duyurusunda bulunan belediye meclis üyeleri, 12 düğünden elde edilen gelirin kayıtlara geçirilmediğini savunuyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.