Dubai'de hayatımı tehlikeye attılar

“Shin Bet, Kanal 12'nin Netanyahu'nun BAE'ye uçuşuyla ilgili haberinin zamanlamasının "başbakanın, operasyonun ve sahadaki güçlerin güvenliğini tehlikeye attığını" söyledi.”

İsrail Güvenlik Teşkilatı (Shin Bet) , Pazartesi günü askeri sansür başkanına yaptığı şikayette,  Kanal 12'nin Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine ilişkin haberleri nedeniyle yasal işlem başlatılmasını talep etti
 

Başbakanlık Ofisi'nin (PMO) Pazartesi gecesi geç saatlerde yaptığı açıklamaya göre, Shin Bet söz konusu raporu "ciddi bir sansür ihlali" olarak değerlendirdi.

Şin Bet , saat 21:38'de yayınlanan raporun zamanlamasının, başbakanın uçağının hala İsrail sınırlarının oldukça dışında olması nedeniyle "başbakanın, operasyonun ve sahadaki güçlerin güvenliğini tehlikeye attığını" söyledi. 

Uçak yaklaşık bir saat sonra, saat 22:27'de iniş yaptı.

Shin Bet, raporda operasyon yöntemlerinin ortaya çıkarıldığını ve bunun gelecekteki operasyonları "önemli ölçüde daha yüksek bir risk seviyesine" maruz bıraktığını da sözlerine ekledi.

Başbakanlık Ofisi, Başbakan, eşi ve heyet üyelerinin yanı sıra Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tümgeneral Guy Markizano, Askeri Sekreter, Shin Bet güvenlik birimi başkanı, uçak mürettebatı ve güvenlik ekibinin hayatlarının tehlikede olduğunu açıkladı.

Mossad değerlendirmesi, sızıntının 'ciddi bir güvenlik tehdidi' olduğunu ortaya koydu.

Ayrıca, Mossad'ın yaptığı bir değerlendirmede, sızıntının "başbakan ve heyetin güvenliği için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğu" tespit edildi. 

Mossad, söz konusu yayının İsrail Devleti'nin güvenliğine zarar veren ciddi bir olay olarak değerlendirilmesini talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'ın ekibinde servet yarışı!
Ben-Gvir'e Yönelik Yaptırım Talebi
Rum Vekil katliamları tek tek itiraf etti
Deprem Aktivitesi Artıyor mu?
IKBY Başbakanı Barzani'nin ofisini vurdu