Hava Kuvvetleri Komutanı suikast sonucunda öldürüldü

İran'ın Fars haber ajansı Perşembe günü, İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri komutanı Tuğgeneral İsmail Dehgan'ın iki gün önce İran'ın merkezindeki Arak şehrinde suikasta kurban gittiğini bildirdi.

İran: Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Dehghan Arak'ta suikaste uğradı.

İran'ın Fars haber ajansı Perşembe günü, İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri komutanı Tuğgeneral İsmail Dehgan'ın iki gün önce İran'ın merkezindeki Arak şehrinde suikasta kurban gittiğini bildirdi.

İran kaynakları, suikastın Salı sabahı erken saatlerde İsrail ve ABD'ye atfedilen ortak bir askeri operasyon sırasında gerçekleştirildiğini belirtti. Cenaze töreni Çarşamba günü Arak şehrinde yapıldı.

10 Mart'ta İsrail ordusu, Arak'ın Hafıziye bölgesindeki bir konut binasını hedef aldığını ve bu noktada Devrim Muhafızları'nda üst düzey bir komutanın hedef alındığını duyurdu.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, saldırıda Dehghan'ın eşi, kayınvalidesi ve iki çocuğu hayatını kaybederken, oğlu da yaralandı.

Bu suikast, 28 Şubat'ta başlatılan ve Devrim Muhafızları komutanı ile Savunma Bakanı da dahil olmak üzere düzinelerce üst düzey İran askeri liderinin öldürülmesiyle sonuçlanan "Aslanın Kükremesi" Operasyonu çerçevesinde devam eden askeri tırmanışın bir parçası olarak, İran Devrim Muhafızları liderlerini hedef alan bir dizi saldırının bir sonucu olarak gerçekleşti.

Kaynak: İran medyası

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'de sinagoga silahlı saldırı