Adaylık tartışmalarına son noktayı koydu

Adaylık tartışmalarına son noktayı koydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde adaylık tartışmaları da vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri  Kemal Kılıçdaroğlu, PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’a ve Yayın Koordinatörü Murat Aksoy’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

ADAYLIK TARTIŞMALARI

CHP lideri, gündemdeki adaylık tartışmalarının ülkenin ve toplumun değil, kendi iktidarlarının, halka söyleyecek sözü kalmamışların yapay gündemi olduğunu düşündüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken tarihsel sorumluluklarının farkında olduklarını ifade ederek, temel amaçlarının da “Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak” olduğunu ifade ederken; “Tek adam rejimine karşı çıkan, o rejimi değiştirme iddiasını taşıyan ve bunu değiştirecek güce ulaşmış bir ittifakta tek kişinin belirleyici olmasını beklemek kendi kendimizle, savunduğumuz ilkelerle çelişmek olur” sözlerini sarf etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ortak akla, ortak vicdana, ortak duygu ve düşünceye sahip bir ülke haline getirmek için mücadele ettiklerini belirterek, “Bizim ortaklığımız salt iktidarı hedefleyen bir ortaklık değildir. Bizim ortaklığımız ülkeyi ve kurumları ayağa kaldıracak, yeniden inşa edecek bir seferberlik ve büyük bir dayanışmadır. Kurtuluş ve kuruluş ruhunun cisimleşmesidir.”  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.