AKP'deyken bana taktıkları isim 'Fren Ali'ydi

AKP'deyken bana taktıkları isim 'Fren Ali'ydi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yurttaşların 'tükenmiş sendromu' yaşadığını belirterek, "Kimse bir gün sonrasından emin değil" ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tok

'ÜLKEDE KİMSE BİR GÜN SONRASINDAN EMİN DEĞİL'

"Resmî gazete internet sitesinin başında milyonların beklediği başka ülke var mı?" diye soran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bilgisayar fiyatlarını, telefon, tablet fiyatlarını görüyorsunuz. El alemin ülkesinde gençlerin harçlık biriktirerek aldığı ürünler ülkemizde ateş pahası. Geçen gün bir genç arkadaşım dedi ki ‘Eskiden gelecek kaygısı derlerdi, şimdi bir hafta sonrasından, hatta yarınımdan emin olamıyorum’. Ülkede kimse bir gün sonrasından emin değil. Resmî gazete internet sitesinin başında milyonların beklediği başka ülke var mı? Hep bu yüzden işte, ‘yarın ne olacak’ endişesi.”
‘Bugünün 1 lirası ertesi güne kalmadan 90 kuruşa dönüşüyor’
“Geçen bir genç arkadaşım ‘Üç aydır basit bir elektronik cihaz için para biriktiriyorum. Her ay fiyat yükseliyor. Biraz daha biriktiriyorum. Yine yükseliyor. Bu enflasyon falan değil.’ diyor. Altı delik bir kovayı doldurmaya çalışmak gibi. Para birikmiyor. Bugünün 1 lirası ertesi güne kalmadan 90 kuruşa dönüşüyor. Bir hafta sonrasını öngöremeyen, bilemeyen gençlerden söz ediyoruz.”
‘Batı’da, Asya’da gençlere sunulan imkanlar daha fazla’
“Amerika’daki, Avrupa’daki, Asya’daki gençlerle, bizim ülkemizdeki gençler arasındaki fark ne biliyor musunuz? Bizim gençlerimiz, kötü yönetimin, kötü uygulamaların sonuçlarını yaşıyorlar. Elin Batılısı, Asyalısı, bizim gençlerimizden daha zeki, daha kabiliyetli değil. Oralarda gençlere sunulan imkanlar daha fazla, imkanlar. Aradaki fark, nitelikli eğitime erişimdir. Aradaki fark teknolojiye erişimdir. Aradaki fark, özgürce düşünme ve düşündüğünü ifade edebilmektir. Bu ülkedeki gençlere katma değer üretme fırsatını vermeyen zihniyettir.”
‘Tasa dolu gözler umut dolana kadar beraberiz’
“Dert, tasa dolu gözler umut dolana kadar, boş kaynayan kazanlar aş dolana kadar, makamlar liyakatli kadrolara kavuşana kadar, vatandaşın yüzüne kapanan kapılar açılana kadar buradayız, hep beraberiz. Gençlerin kaçmak istediği değil, yaşamak istediği bir Türkiye’yi inşa edene dek yan yanayız, hep beraberiz. Çünkü biz Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız.”

'HÜKÜMETTEYKEN TAKTIKLARI İSİMLERDEN BİRİ 'FREN ALİ'YDİ'

Babacan, “Hükümetteyken taktıkları isimlerden bir tanesi ‘Fren Ali’ idi. Niye? Savurganlık, yanlış harcama varsa israfla ilgili tedbirler alıyorduk. İsrafa engel olduğumuz için bu lakabı ifade ediyorlardı. İsrafa gelince fren olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

at il kongresinde konuştu. AKP hükümetinde olduğu dönem kendisine 'Fren Ali' ismini taktıklarını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İsrafa engel olduğumuz için bu lakabı ifade ediyorlardı. İsrafa gelince fren olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Gündeme dair değerlendirmelerinde yaşanan ekonomik krizin, "Türkiye’deki kötü yönetimin ürettiği, ev yapımı, el yapımı bir kriz" olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Nasıl din istismarıyla pek çok kutsal kavramı yıprattılarsa, millî ve yerli kavramlarını da yıprattılar. Bu kriz kendi tabirleriyle millî ve yerli bir kriz" ifadesini kullandı.

'KOSKOCA ÜLKE TÜKENMİŞLİK HİSSİ YAŞIYOR'

"Bu ülkenin evlatları, kendi ülkesinden umudunu kesti" ifadesini kullanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkenin 'tükenmiş hissi' yaşadığını dile getirdiği açıklamasında, "Pek çok genç arkadaşım, ilçelerden büyük şehirlere göç etmek istiyor. Gittiğim her yerde gençlerle sohbet ediyorum. Sosyal medyada yazdıklarını da arkadaşlarım raporluyor. İçimiz parçalanıyor. Bu ülkenin evlatları, kendi ülkesinden umudunu kesti. İlçelerden illere, illerden de başka ülkelere göç etmeye çalışan bir genç nüfusumuz var. Ülkemiz bu kötü yönetim sarmalıyla, gençlerine, çocuklarına iyi bir hayat sunamıyorsa onlar ne yapsın? Aileler de mutsuz. Bu tabloyu görünce içimiz parçalanıyor. Koskoca ülke tükenmişlik hissini yaşıyor. Koskoca ülke depresyonda. Bu ülkenin birbirinden renkli, güzel insanları bu mutsuzluğu hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.