AKP'li eski İçişleri Bakanı Aksu 'görevden' alınan isimlere mesaj verdi

AKP'li eski İçişleri Bakanı Aksu 'görevden' alınan isimlere mesaj verdi

ANAP ve AKP hükümetlerinde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdulkadir Aksu, Valiler Kararnamesi'yle ilgili olarak "Sakın kimse alınmasın. Devlete küsülmez. Bugün Mülkiye Başmüfettişi olanı, zamanı gelir ve devlet yeniden değerlendirir" dedi.

Görev yaptığı dönemlerde Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Rahip Santoro, Dr. Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink gibi isimlerin öldürüldüğü eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, 'Valiler Kararnamesi'yle ilgili konuştu.

Söz konusu kararnameyle 9 ilin valisi 'vali-mülkiye başmüfettişliği' görevine getirilirken, 10 ilin valisi yer değiştirmiş, 9 ile yeni vali atanmıştı. 

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a açıklamalarda bulunan ve bu kişilerin hepsini tanıdığını belirten Aksu, "Eskiden, Merkez Valiliği vardı. Şimdi yok. Görevden alınan vali, Mülkiye Başmüfettişliği'ne atanıyor. Yerinde bir uygulama. Sakın kimse alınmasın. Devlete küsülmez. Bugün Mülkiye Başmüfettişi olanı, zamanı gelir ve devlet yeniden değerlendirir" dedi.

'KÜSMEDİM; DEVLET, BENİM DEVLETİM'

Kendisinden örnek vererek "Kahramanmaraş Vali Vekili iken Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Şube Müdür Muavini yapıldım. Küsmedim. Rize Valisi idim. Merkeze çekildim. Küsmedim. Devlet, benim devletim" ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.