AKP’nin en korktuğu parti belli oldu! Kapatma kararına çalışılıyor

AKP’nin en korktuğu parti belli oldu! Kapatma kararına çalışılıyor

AK Parti’nin en korktuğu partiyi açıklayan gazeteci Barış Yarkadaş bu partiyi kapatma ya da etkisiz hale getirme planları yapıldığını iddia ederken yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı.

AK Parti’nin kurulduğu 2002 yılından bu yana en çok sosyal medya mecralarından çektiğini açıklayan Barış Yarkadaş sosyal medya mecralarının AKP iktidarının adeta korkulu rüyası haline geldiğini belirtti. Yarkadaş yazısında hükümetin ‘başına bela olan’ bu sosyal medya mecralarını kapatmaya uğraşı içerisinde olduğunu da belirtti.

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde AKP’nin en çok korktuğu partiyi açıklarken okuyucularını bile ters köşe yaptı. Yarkadaş’ın yazısına göre AK Parti ne CHP’den ne de İyi Parti’den çekiniyor en çok ‘Sosyal Medya Partisi’nden çekiniyor.

‘AKP’nin korkulu rüyası: SMP’ başlığıyla okuyucuların karşısına çıkan Barış Yarkadaş sosyal medyanın hükümet üzerinde ‘etkili bir muhalefet partisi’ olduğunu öne sürerken “Özellikle 2007 yılından sonra yaygınlaşmaya başlayan sosyal medya mecraları, AKP iktidarının adeta korkulu rüyası haline geldi. Çünkü; sosyal medya kullanıcıları, AKP’nin tüm yalanları, çelişkileri, insan hakları ihlalleri, kadına yönelik ayrımcı yüzü ve sosyal yaşamı kısıtlayan tüm politikalarını bu mecralarda çürüttüler, mahkum ettiler.” Diye yazdı.

SOSYAL MEDYA PARTİSİ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Yarkadaş kendi değimiyle AKP iktidar olduğundan bu yana, onu en çok etkileyen mecranın ‘Sosyal Medya Partisi’ olduğunun altını çizerken “AKP ve MHP iktidarı şimdi bu partiyi kapatma ya da etkisiz hale getirme planları yapıyor. Ancak bunu nasıl yapacaklarına bir türlü karar veremiyorlar. Önlerindeki tüm sansür seçeneklerini masaya yatırıyor, sansürü nasıl yapacaklarına ciddi ciddi kafa yoruyorlar. “Biz sansür yapacağız” diyemedikleri için de ‘’örtülü dil’’e başvuruyor ve yaptıkları çalışmanın adını “Sosyal Medya Düzenlemesi” koyuyorlar.” Analizinde bulundu.

AKP’nin sosyal medyayı zincirleme konusunda ’Singapur Modeli?’ni baz aldığını iddia eden Yarkadaş, bu modele göre “Sahte Haber Yasası adını taşıyan düzenlemeyle, sosyal medya içeriğinin güvenli olup olmadığına hükümet karar veriyor.” Diye ifade ederken “Hükümet, beğenmediği içeriğe “sahte haber” diyecek ve o içerik silinecek!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.