Akşener'in dinlediği eczacı: Asgari ücretli mama alamaz

Akşener'in dinlediği eczacı: Asgari ücretli mama alamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Bahçelievler’de esnaf ziyareti kapsamında girdiği eczanede, bebek mamalarını sorunca eczacı, “Asgari ücretlinin alması imkansız. Annenin sütünün çok gelmesi lazım ki bebeğini besleyebilsin” dedi.

Dün Şişli’de bir eczanede veresiye defteriyle karşılaşan Akşener burada da “Veresiye defteri var mı” diye sordu. Eczacı not kağıtlarındaki alacak listesini gösterdi.

Akşener, “Bakın bunlar yalan değil, veresiye defteri. Bu bakkal dediğimiz zincir market olmayanların hepsinde var” dedi.

"İlaçlarda ciddi fiyat farkı çıkıyor"


İlacını alamayan emekliler hakkında konuşan eczacı, durumu, “Şöyle bir sıkıntı var, şimdi emekli olan kişi geliyor ilacını alacak. Bir ilacında ciddi bir fiyat farkı çıkıyor. O amca da onu alma şansı yok. Biz bir tanesine yardımcı olalım ama hepsine yardımcı olma şansımız yok. Biz de esnafız. Çok ciddi bir durum” sözleriyle anlattı.

“Asgari ücretli mama alamaz"


Mama fiyatlarını soran Akşener’e esnaf, “Asgari ücretli alamaz, fiyatlar şu an inanılmaz. Annenin sütünün çok gelmesi lazım ki anne mamaya ihtiyaç duymadan bebeğini besleyebilsin. Geçen yıl 90 liraydı bebek maması şimdi 210 lira. Biz artık eczanede insanlar gelip vitaminlerini alabilsinler istiyoruz. Şu dönemde antidepresan satışının ne kadar arttığını gözler olduk. Gördük ki artık insanlar geceleri uyuyamıyor” cevabını verdi.

"Geçinemiyoruz, mültecilerin durumu benden iyi"

Eczanenin ardından bir dönerciye giren Akşener ilk olarak, “Geçinebiliyor musunuz?” diye sordu. Çalışan ise" Geçinemiyorum. Evliyim, o kadar zor durumdayım ki şu an. Ev sahibi beni evden çıkarmaya çalışıyor, mahkemelik olacağız. 8 bin lira alıyorum ama geçinemiyorum. Dün akşam makarna yoğurt yedik. Şu anda mülteci konumundayız” dedi. Akşener ise “Mültecilerin durumu sizden iyi” dedi. Çalışanlar, “Umudumuz sizlersiniz. Onların umurlarında değiliz ‘Size ihtiyacımız yok’ diyorlar” diye dert yandı.

Seçmenin önemli olduğunu belirten Akşener, İBB seçimlerini hatırlatarak "Bütün seçmenler 805 bin fark attınız kardeşim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.