Allah bizi Hizbullah’ın Müslümanlığından uzak tutsun

Allah bizi Hizbullah’ın Müslümanlığından uzak tutsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, HÜDA-PAR’ın cumhur ittifakına katılmasına tepki gösterdi. Arınç, "Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile IŞİD'in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun." dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, HÜDA-PAR’ın cumhur ittifakına katılmasına tepki gösterdi. Arınç, "Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile IŞİD'in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun." dedi.

HÜDA-PAR'ın cumhur ittifakına katılmasına tepkiler sürerken bir tepki de Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, "Allah bizi Hizbullah’ın Müslümanlığından uzak tutsun. Biz onları hiçbir şekilde benimsemiyoruz ve yakıştırmıyoruz kendimize." ifadelerini kullandı.

Elips TV'de açıklamalarda bulunan Arınç'ın açıklamaları şöyle;

"ORUÇ TUTMAYANLARIN SAYISI AZALDI"

"Oruç tutmayanların sayısının azaldığını tahmin ediyorum. Bir de teravih namazına giden kişi sayısı çok azaldı. Bir sekülerleşme içindeyiz. Vakit namazlarında da aynı şeyi görmeye başladık. Belki birkaç sebebi var. Bunun eğitim sistemi ile ilgisi olabilir, görsel yayınlarla ilgisi olabilir.

Dindarlık, içinden ahlakı kaybetmişse, sadece bir şekilden ibaret kalır. Dinin siyasallaşması da mutlaka önemli etkenlerden bir tanesidir. Bu bir yaradır içimizde. Yakın planda çok bir çaresi de görünmüyor. İmam hatiplerin sayısının artması belki bir açıdan sevinilecek bir olaydır. Bugün “Ben dindarım”, “Ben imam hatipliyim” diyen insanın hiçbir yolsuzlukla anılmaması lazım, hiçbir suç örgütü ile anılmaması lazım. Kavmiyet asabiyeti ne kadar kötüyse, imam hatip asabiyeti de o kadar kötüdür.

"ALLAH BİZDEN UZAK TUTSUN"

"Bugün İslamiyet anlayışı ya da Müslümanlık anlayışı çok sorgulanır hale geldi. İslamiyet’teki ilk fıkıh anlayışının bugün değişimlere uğradığını görmemek hala katı bir taassup içerisinden karar verebilmek, ya İran modeline ya da selefi modeline götürecek noktalara geldi. Bir Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile IŞİD'in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun. Biz onları hiçbir şekilde benimsemiyoruz ve yakıştırmıyoruz kendimize ama hala onları ideal noktada gören Hz Peygamber zamanında böyleydi diyerek birisinin arkasından gidenler var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.