Ankara’da fenerle sosyal konut aradı

Ankara’da fenerle sosyal konut aradı

Gelecek Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020 yılında yapımına başlanacağını açıkladığı Ankara’nın Bala ilçesindeki TOKİ konutu alanında incelemelerde bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Doğan Demir, fenerle gece sosyal

Gelecek Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020 yılında yapımına başlanacağını açıkladığı Ankara’nın Bala ilçesindeki TOKİ konutu alanında incelemelerde bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Doğan Demir, fenerle gece sosyal konut aradı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Doğan Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılında yapımına başlanacağını açıkladığı Ankara’nın Bala ilçesindeki TOKİ konutu alanında incelemelerde bulundu.

Bir grup parti yöneticisi ile sosyal konut projesinin yapılacağı ilan edilen araziyi el fenerleri ile gezen Özdağ, burada yaptığı açıklamada “Sinoplu Diyojen Anadolu topraklarında elinde bir lüküs lamba ile ‘adam arıyorum’ diyordu. Bense, 2019 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Cumhurbaşkanının fakirler, gaziler, şehitler için 100 bin konut sözü vardı. 3 senedir bu konutlarla ilgili bir gelişme var mı diye, onu arıyorum. Olabilir mi acaba diye bakıyorum fenerle? Yok” diye konuştu.

'KONUTLARI AY'A YAPMIŞ OLMASINLAR?'

Bir partilinin “Başkanım sakın Ay'a yapmış olmasınlar bu konutları” demesi üzerine Özdağ, şöyle konuştu:

Bakalım, dürbünle Ay'a doğru bakalım. Yok, yol yok Ay'da, TOKİ inşaatı da yok. O zaman nerede olabilir bunlar? Buradan sesleniyorum; birkaç hafta 250 bin konut yapacaklarını söylediler, yine dar gelirli aileler için. Buradan soruyorum, 2019’daki 100 bin konut ne alemde?

'BALA’YA YAPILACAK 200 KONUTA NE OLDU?'

AK Parti hükümetinin, 2019 yılında “Her yıl 100 bin yeni sosyal konut” projesi başlattığına dikkat çeken ve bu proje kapsamında Bala’ya 200 konut yapılacağının açıklandığını ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

Ancak bu projelerin temelleri bile atılmadı. Yetkililere sesleniyorum, 2019’da yapılacağı ilan edilip, başvuruları toplanmış olan sosyal konutlar hani nerde? Bala’da yapılacağı yer olarak işte üzerinde bulunduğumuz arazi gösterilmişti. İşte görüyorsunuz bu arazi bomboş, sosyal konut falan yok.

Özdağ, geçtiğimiz hafta ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) gönderdiği mektupla 2019 yılında ilan edilen 100 bin konutlu TOKİ projesine ilişkin 16 soru sormuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.