Bülent Arınç'a beklemediği yerden darbe

Bülent Arınç'a beklemediği yerden darbe

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı "Adil yargılama" açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'fitnecilikle' adlandırılan ve istifası gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'a bir tepki de eski yol ark

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı "Adil yargılama" açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'fitnecilikle' adlandırılan ve istifası gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'a bir tepki de eski yol arkadaşı Mehmet Ali Şahin'den geldi.

Konuyla ilgili Milliyet'e konuşan Mehmet Ali Şahin "Sayın Cumhurbaşkanımız çok hoşgörülü davranıyor. Her düşüncemizin, değerlendirmemizin dile getirilmesine imkân sağlıyor. Dışarıda fikir beyan etmeyi bu kurulun saygınlığı ile bağdaştıramayız" dedi.

"Abi" diye hitap ettiği ve YİK’te birlikte görev yaptığı Bülent Arınç’ın son açıklamalarının isabetli olmadığını savunan Şahin şunları söyledi;

Sayın Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu gündem dahilinde fikirlerimizi orada arz ediyoruz. Dolayısıyla devletin en üst noktasındaki makamına söyleyeceğimiz bir şey varsa, burada dile getirmeliyiz. 

Ve kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımız çok hoşgörülü davranıyor. Her düşüncemizin, değerlendirmemizin dile getirilmesine imkan sağlıyor. Dolayısıyla burada dile getirilen hususların bir de kurul üyeleri tarafından dışarıda konuşulmasını, kurul üyesi olarak isabetli görmüyorum. Ne söyleyeceksek YİK’te söylemeliyiz. 

Dışarıda konuşmak niye? YİK’te konuşulanı dışarıda tekrar etmek gereksiz. Dışarıda fikir beyan etmeyi bu kurulun saygınlığı ile bağdaştıramayız.

NE OLMUŞTU?

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluklarını eleştirerek "Zanla şüpheyle kıyas yoluyla delil uyduramazsınız. Bu iddianameleri okuduğum zaman bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye. Hatta cübbemi giyesim geliyor dediğimde bizim camiadan bir troll beni Cübbeli Bilo diye teşhir etmişti" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bülent Arınç'ın tutumumu 'fitnecilik' diye tanımlalış ve "Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez. Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız." diye konuşmuştu.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.