CHP, 200 bin kişiyi ‘saha’ya hazırlıyor

CHP, 200 bin kişiyi ‘saha’ya hazırlıyor

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Atıcı, “sokak örgütlenmesi” modeliyle sahada etkinliğini en yüksek seviyeye çıkaracaklarını belirterek, “Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.

Seçim hazırlıkları kapsamında, “sokak örgütlenmesi” modeliyle sahada etkinliğini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefleyen CHP, projesinin ilk etabını tamamladı.

Her birinde 400 kişi olacak şekilde Türkiye genelinde 200 bin öbek oluşturulurken, öbek sorumlularının eğitimine geçildi. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Milliyet’e, “Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.

CHP, daha önce sandık çevresi sorumluları aracılığıyla, “sandık bazlı” saha örgütlenmesi yöntemini uyguluyordu.

YSK’ya aynı apartman ya da dairede oturan seçmenlerin değişik sandıklarda oy kullanabilmesi yönünde karar alma yetkisinin verilmesinin ardından CHP de “sokak bazlı “ modelini benimsedi.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, bu çerçevede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Atıcı, şunları kaydetti:

 

“Her sandıkta 400 seçmen oy kullanıyor. Her öbekte 400 kişi olacak. Eskiden sandık bazlı örgütleniyorduk, şimdi biz sokakları örgütlemeye başladık. 400 kişiyi bir öbeğe koyuyoruz. Böylece Türkiye genelindeki sandık sayısı 200 bin civarında olduğuna göre bizim de yaklaşık olarak 200 bin civarında öbek oluşturmamız gerekiyordu. Öbek oluşturma işi harita üzerinde tamamlandı. Öbekler oluşturuldu. Şimdi ikinci ve üçüncü etap yürüyor; yani öbeklere uygun kişiler atanıyor ve bunlar eğitiliyorlar. Dördüncü etapta ise ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri olacak.”

 

Salgın koşulları ve tedbirleri dikkate alınarak şu an ev ziyaretleri yapılamadığını ifade eden Atıcı, “Ama evlere girme zamanı geldiğinde herkes bu eğitimi almış ve eve girmeye hazır olacak. Yasaklar kalktığı anda evlere girilip çalışmalara başlanılacak. Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.

HEDEF KARARSIZLAR

Her 400 kişiye göre oluşturulan öbeklerin aşağı yukarı 120-130 haneye karşılık geleceğine işaret eden Atıcı, “Yani bir kişiye bağlı 120, 130 hane olacak. Bir insan bir ilçenin tamamını gezemez ama bir insana ‘120 hanen var’ dediğin zaman bu 120 haneyi gezer” ifadelerini kullandı. Atıcı, şöyle devam etti: “120 hanenin yaklaşık 30’unun CHP’li olduğunu, 60 hanenin, ‘CHP’ye kısa vadede oy vermeyi düşünmediğini’ varsayıyoruz. Geriye kalan 30 hane. Yani 90 seçmen. Bizim birinci etapta üzerine yoğunlaşmamız gereken bu 30 hanedir. Her öbekte 400 kişi, seçmen olduğuna göre bunun yüzde 25’inin yani yaklaşık 100 kişinin herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmadığını tahmin ediyoruz. Bunlar ilk etapta temas kurulacak insanlar. İlk seçimde en azından üçte birini eğer CHP’ye oy vermeye ikna edebilirsek muazzam bir başarı olur. Sadece bu projeyle yüzde 30’un üzerine çıkıyor CHP.”

'KAPI NASIL ÇALINIR?'

Atıcı, “sokak örgütlenmesi eğitimi”nin kapsamına ilişkin bilgi verirken de, “İletişimi anlatıyoruz. İnsanın kapısı nasıl çalınır, nasıl iletişim kurulur? Öfke kontrolü nasıl yapılır? Kriz nasıl çözülür? Nasıl çözüm odaklı düşünülür? Nasıl insanlar rahatsız edilmez? Nasıl hitap edilir? Eve girdiğinde ne yapacak, ne yapmayacak, onu anlatıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.