CHP ve İYİ Parti'nin adayı ortaya çıktı

CHP ve İYİ Parti'nin adayı ortaya çıktı

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Halk TV'de ekrana gelen "Konuşmasak Olmaz" programında Kadri Gürsel ile birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in söylediği "Ben Cumhurbaşkanlığı'na aday değilim, Başbakanlığa talibim" sözlerini değerlendiren Gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"MERAL AKŞENER'İN MÜDAHALESİYLE BERABER..."

Öte yandan İsmail Saymaz, "İki başarılı belediye başkanı, daha yeni seçildiler, 2 yıl oldu. Hemen üçüncü yılın ardından sembolik bir koltuğu kabul etmeyeceklerdir. Akşener'in müdahalesinin doğurduğu en önemli sonuç: Ben Kemal Bey'in ortak adaylığının ete kemiğe büründüğünü düşünüyorum, Meral Akşener'in müdahalesiyle beraber. Meral Akşener öyle bir dokunuşta bulundu ki aslında sembolik olacak, Türkiye'yi parlamenter sisteme geçirecek, partiler üstü kimlikte bir cumhurbaşkanı tanımlarken, bence bu aşağı yukarı bulutlar dağılırken Kemal Kılıçdaroğlu'nun suretini ele veriyor" diye konuştu.

CHP içinden aldığı verilerin ve İYİ Parti'nin yaklaşımının bunu gösterdiğini belirten İsmail Saymaz, "Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak tek adayı olmaya doğru bir adım daha ilerledi. Henüz tam olarak odur diyemiyorum ama var olan adaylar arasında bir adım daha öne çıktı" ifadelerini kullandı.

Saymaz bunun yanında Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde muhalif alanda bulunan Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül gibi isimlerin adaylığının zorlaşacağı, bu konuda taban baskısı doğacağını söyledi. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.