CHP'li Kılınç'tan SADAT tepkisi: Böyle bir özel savaş şirketi kurulamaz

CHP'li Kılınç'tan SADAT tepkisi: Böyle bir özel savaş şirketi kurulamaz

CHP’li Yüksel Mansur Kılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programda SADAT reklamı yayınlanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün tv100'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Yayın sırasında ekranda SADAT'ın reklamı verildi. Reklamda, "Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik..." gibi ifadeler kullanıldı. Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu mesajında, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'Böyle bir özel savaş şirketi kurulamaz'

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, paramiliter bir yapı olan SADAT'ın özel savaş şirketi kuramayacağını, yurtiçi ve yurt dışındaki tüm faaliyetlerinin suç olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılınç, "1- Yasalarımıza göre SADAT gibi bir özel savaş şirketi kurulamaz. 2- SADAT 'ın yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri suçtur. 3- Suç işleyen paramiliter bir yapının reklamı yapılamaz. Ticaret Bakanlığı'nı ve RTÜK'ü görevlerini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu kapısına gitmişti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitmiş, burada Erdoğan’a seslenerek, seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söylemişti. CHP lideri ayrıca, "Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş" demiş ve iddialar Türkiye gündemine oturmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.