Davutoğlu'ndan AKP'ye olay sözler:

Davutoğlu'ndan AKP'ye olay sözler:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Suriçi'nde çalışmalara katılmasının yanı sıra Ferhat Mehmetoğlu ile Soruyorum programında değerlendirmelerde bulundu.

Programda AKP'nin Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdiğini belirten Davutoğlu, "Mesela kültürel haklar bağlamında Kürtçe'nin eğitim öğretimde kullanılmasını açık bir şekilde yazan tek parti biziz. Bu başlatılmıştı bile okullarda, ama devam etmedi. Çünkü biz ayrıldıktan sonra AK Parti Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi" dedi.

" HDP'NİM KAPATILMASINA KARŞI ÇIKTIM"

Terörle mücadeleye değinen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Terörle kamu düzeni içinde mücadele ederim ama siyasi alanda vatandaşlarımızın tercihlerine saygı duymamız lazım. Siyasi tutuklamaların hepsine karşıyım ama ben de dahil hiçkimse hukukun üzerinde değil. Hukukun objektif işlemesi lazım. HDP'nin kapatılmasına karşı tutum aldım. Amasız ve fakatsız parti kapatmaya karşıyız."

"Ben halka saygı duyduğum için partilere de saygı duyarım" diyen Davutoğlu, hiçbir partiye kapıları kapatmayacağını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü oy veren seçmenlere saygım var. Bir kere yıkanılan suda bir daha yıkanılmaz ve nehir tersine akmaz. AK Parti'nin eskiye dönmesi imkansız. Ben AK Parti'nin bu duruma düşmemesi için elimden geleni yaptım. Söylediğim reformlar yapılsaydı Türkiye'nin de AK Parti'nin de durumu çok farklı olurdu. Biz Kürt partisiyiz, Türk partisi olduğumuz kadar, Alevi partisiyiz Sünni partisi olduğumuz kadar."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.