İşte adaylar arasındaki son durum

İşte adaylar arasındaki son durum

YSK tarafından cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusu kabul edilen 11 ismin, 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplamaları gerekiyor. İkinci günün ilk diliminde İnce ve Erbakan ilk iki sırada yer aldı.

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen ve YSK tarafından başvuruları kabul edilen 11 isim için 100 bin imza sürecinde ikinci güne girildi. Şuana kadar en çok Muharrem İnce’nin oy aldığı belirtilirken ikinci sırada ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bulunuyor. İşte adayların aldıkları imza sayısı ve son durum…

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 52 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile birlikte seçmenler Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihinde bulunacak. Kritik seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim işliyor. Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvurusu geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Karar göre 11 aday seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilebilecek.

BAŞVURUSU KABUL EDİLEN İSİMLER

Alfabetik sıraya göre bu isimler şöyle:

Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal.

Adaylar için 27 Mart saat 20.00'ye kadar sürecek 100 bin imza toplama işlemi ise dün başladı. İkinci günde seçmenler adaylar için istediği takdirde imza atabilecek. İşte ikinci günde adaylar için toplanan imzalarda son durum

HANGİ ADAY KAÇ İMZA ALDI?

Buna göre saat 17.00 itibariyle son durum;

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 46 bin 614,

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 43 bin 760,

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 24 bin 367

ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 11 bin 94,

Yakup Türkal 1589,

Erkan Trükten 717,

Ahmet Özal 504,

İrfan Uzun 286,

Murat Ünver 198,

Hilmi Özden 138

ve Davut Turan 61 imza topladı.

İMZA SAYISINA ULAŞANA PARASI İADE

100 bin seçmen tarafından aday gösterilen kişiye, talebi halinde başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek. Adaylık için yeterli imzaya ulaşamayanların yatırdığı ücret ise Hazine'ye gelir kaydedilecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.