Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting gibi karşılama

Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting gibi karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Havalimanına akın eden vatandaşlar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nu alkış ve

İzmir'de gerçekleştirilen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ndeki programa katılacak olan Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan uçakla İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu'nu havalimanında çok sayıda partili, slogan ve alkışlarla karşıladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkış kapısından aracına doğru yürüdüğü esnada, kalabalıktan dolayı küçük çaplı kargaşa yaşandı. Kılıçdaroğlu zorlukla binebildiği aracından kendisini karşılamaya gelen partilileri selamladı.

Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gelenler arasındaki küçük bir kız çocuğunun elindeki pankart dikkat çekti. Pankartta, "Kemal Dede seni çok seviyorum" yazdığı görüldü.

Tarifeli uçakla İzmir’e giden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer tarafından karşılandı.

Yurttaşlar da Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için havalimanına geldi. Coşkulu kalabalığın, Kılıçdaroğlu maskeleriyle alanda yer aldığı görüldü.

Alanda ayrıca Kılıçdaroğlu’na çok sayıda destek pankartı açıldı. CHP Gençlik Kolları'nın açtığı pankartta "Hepimiz Kemal'iz, hepimiz adayız" sözleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu, kongrede konuştu. İşte konuşmasından başlıklar:

"Dört ayaklı stratejiden bahsedeceğim; güçlü bir demokrasi. Demokrasinin gelişmediği bir yer gelişmemiştir. Sağlıklı işleyen bir demokraside denetlenmeyen hiçbir kurum yoktur.

Özgür medya. Özgürlüğün olmadığı yerde demokrasi olmaz. Bunun altyapısının sağlanması gerekir. Demokrasi dediğimiz işin özünde her gücün mutlaka denetlenebilir olması gereklidir.

Siyaset kurumunun halkına hesap vermesi gerekir. Demokrasi halktan toplanan verginin hesabının verilmesidir. Millet İttifakı olarak dedik ki Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. 85 milyon vatandaşın vergisinin nereye harcanacağı Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bunun taahhütünü yaptık, altı lider imza attık.

Siyaset kurumunun temiz kalması lazım. Siyasi etik kanunu çıkaracağız. Eğer siyaset ahlak zemininde yürürse pek çok sorun kendiliğinden çözülür zaten.

21. yüzyılın ekonomisi artık bilgi ekonomisidir. Hangi ülke bilgi üretirse o ülke hızla kalkınır. Bilgiyi üniversitede üreteceğiz. Millet İttifakı'nın iktidarında her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Hiç kimse farklı düşündü diye üniversiteden atılmayacak.

21.yüzyılın Türkiyesi'nin birinci ilke çip üreten ülke olmaktır. Bilgi üreten hocalarımız var. Bu insabnları ülkemizde tutuyoruz.

Üçüncü ayağımız güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Hakça bölüşmezsiniz orada huzur ve bereket olmaz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça bölüşülmesine bağlıdır. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.