Kılıçdaroğlu: Kütüphanelerin hayatımda özel bir yeri var

Kılıçdaroğlu: Kütüphanelerin hayatımda özel bir yeri var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmit'te Leyla Atakan Gençlik Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu kendi gençliğinde okuduğu kitabı ve kütüphanelerin önemini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediyesi Leyla Atakan Gençlik Kütüphanesi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kütüphanelerin önemine de değinen Kılıçdaroğlu, kendi okul yıllarında kütüphaneye gitme alışkanlığı olduğundan bahsetti.

Çalıkuşu kitabının üzerinde özellikle duran Kılıçdaroğlu, kütüphanelerin gençlerin ufkunu açması açısından da önemli olduğunu vurguladı ve kitap okumanın yaşı olmadığını da söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Sayın başkan burayı açarken söyleyeyim, ‘İçeride küçük bir kafe var mı?’ diye sordum. 'Var' dediler. Çünkü kitap okuyanların bir süre sonra bir araya gelip konuşmaları gerekiyor, tartışmaları gerekiyor, yeni düşünceleri ifade etmeleri gerekiyor. Onların sosyalleşmeleri, onların beraber belli konuları uygun bir ortamda tartışmaları sohbet ederek gülümseyerek tartışmaları, onların gelecek ufuklarını çizmeleri açısından son derece değerli. Kitap açısından oldukça zengin olduğu anlaşılıyor. Hem dijital hem de basılı kitap olarak bütün İzmitlilere, bütün öğrencilere hayırlı, uğurlu olsun.

Kütüphanelerin benim hayatımda özel bir yeri var. Elazığ'da ticaret lisesini okurken Çalıkuşu kitabını halk kütüphanesinde okumuştum. Sabah kütüphaneye gider kitabı okurdum, okul saati gelince okula giderdim. Böylece okuduğum çok kitap oldu

Öğrencilerin kitap alma şansları o zaman çok daha sınırlıydı. Dolayısıyla kütüphaneler sosyalleşmeleri, gelecek hayallerinin büyümesi açısından da olağanüstü güzel bir mekan kütüphaneler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.