Kılıçdaroğlu: Talanın ucu saraya dayanıyor. Peker bunu aydınlığa çıkardı

Kılıçdaroğlu: Talanın ucu saraya dayanıyor. Peker bunu aydınlığa çıkardı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in ifşaatlarına ilişkin "Talanın ucu saraya dayanıyor. Peker bunu aydınlığa çıkardı. Konuşamasın diye önlem almaya çalışıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye'de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Selahattin Demirtaş çıkacak; Osman Kavala'nın da çıkması lazım, AİHM kararı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını hatırlatarak, eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi tutuklusu iş insanı Osman Kavala'nın tahliye olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu Bahçeli ile ilgili soruya da yanıt verdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye ilişkin soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu "Niçin? E oy kaybediyor. Samimi olan bütün ülkücüler bizim yanımızda. Biz onlarla beraberiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu toplumun sağ duyusuna güveniyorum. Kimin neyi ne amaçla yaptığının farkındayız. Vatandaşa sükunet etmek düşüyor. Arada cam çerçeve indirilecektir, toplumun beğenmediği olaylar gerçekleşecektir, bundan uzak durmamız gerekiyor.

Erdoğan'ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye'de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz.

6 siyasi lider hep beraber demokrasi konusunda uzlaştık. Sorun parti sorunu olmaktan çıktı, sorun Türkiye sorunu. Türkiye'ye demokrasiyi mutlaka getirmeliyiz. İnsanların özgürce yazabildikleri, hızla kalkınan bir Türkiye... Millet masası bu ülkeye demokrasiyi mutlaka getirecektir. Türkiye'ye huzur gelmesi lazım. Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

HDP masada yok. Zamanı gelince konuşuruz. Mithat Bey (Sancar) saygın bir bilim insanı, neden konuşmayalım. Türkiye kucaklaşır, haklıyla kucaklaşmayan bir insan siyaset yapabilir mi?

Enver Aysever: Devlet Bahçeli Bey bugün şahsınıza yönelik çok sert konuştu. Neredeyse tırnak içerisinde sizden hesap soracağım dedi. Vatan hainliği ile eşdeğer haline getirdi. Buna ne diyeceksiniz?

'Ben ona Başbakan ol dediğimde neden olmadı? Şimdiden soralım. Niye? Sayın Bahçeli’nin bana yönelik tavrını ben anlarım. Niçin? E oy kaybediyor. Samimi olan bütün ülkücüler bizim yanımızda. Biz onlarla beraberiz. Vatanseverlik ülkücülükse biz de ülkücüyüz. dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Niye kardeşim?'

Sedat Peker bunu aydınlığa çıkardı, yer, zaman, saat veriyor..."

Cumhuriyet'in yüzüncü yılına partimizle gireceğiz. Dünyanın en köklü partisiyiz. Tek başına iktidar olmasa da uzun yıllarca yaşamış partidir. Düşünce özgürlüğü için demokrasi için mücadele etmiştir.

Devleti adaletle yönetmezseniz ve yönetenler vatandaş için değil de kendi cepleri için çalışırlarsa, en tepeden başlayarak herkes devletin hazinesini 'tırtıklamaya' başlar. Mekanizma böyle kurulmuş. Şuan tam bir talan ekonomisi var, talan ülkesi adeta. Her gelen bir şeyleri çalmaya, götürmeye çalışıyor. Ve götürüyorlar da... Sedat Peker bunu aydınlığa çıkardı, yer, zaman, saat veriyor...

"Selahattin Demirtaş çıkacak, Osman Kavala'nın da çıkması lazım. AİHM kararı var"
Talan o kadar yaygınlaştı ve kirlenme o kadar önemli boyutlara ulaştı ki bu yargıya da sıçradı. Zaten devleti yönetenler baştan aşağı zaten kirli, içlerindeki bir kaç düzgün insan ya ayrıldı ya bir kenarda bekliyor. Ancak en tepede oturan hiç rahatsız olmuyor, keyfi yerinde.

Sedat Peker konuşmasın diye önlem almaya çalışıyor. Kendi çevresindeki adamlar zaten malı götürüyor, neden istifa ediyorlar, korkudan...İstifanın sebebini biliyorum, ucu saraya dayanıyor.

Siyasi davalardan haksızlığa uğrayan her kişi için adalet tecelli edecek. Selahattin Demirtaş çıkacak, Osman Kavala'nın da çıkması lazım. AİHM kararı var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.