Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'milliyetçilik' dersi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'milliyetçilik' dersi

Edirne'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiye KDV'siz, ÖTV'siz mazot vereceğini ifade ederken.

Kur Korumalı Mevduat sistemi ile ilgi de konuşan Kılıçdaroğlu, ""Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil" dedi.  Uludere ziyareti üzerinden kendisine yüklenen Devlet Bahçeli'ye yanıt veren CHP lideri, "Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken gıkın bile çıkmadı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de partisinin milletvekilleriyle grup toplantısında bir araya geldi.

Her hafta bir ilde grup toplantısı gerçekleştiren Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Kılıçdaroğlu, Uludere ziyaretini üzerinden kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. CHP lideri, "Bahçeli ne diyor bu işe Allah aşkına? Bana kızıyor. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit'e bakacaklar, Kıbrıs'a bakacaklar, Akdeniz'e bakacaklar. Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken gıkın bile çıkmadı" dedi.  

Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil" dedi.  

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bakıldığı zaman Edirne 8 bin 300 yıllık tarihiyle tarihi bir kent. Bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Edirne'nin Türkiye'nin tarihinde, dünya tarihinde önemli bir yeri var. Bunu bütün dünyaya duyurmak zorundayız.

Trakya'nın bereketli toprakları var. Bizim arzu ettiğimiz verimi vermedi. Çiftçi bekliyor. Hepsi sıkıntılı. Bugün bir tarlaya gittik. Çiftçilerle buluştuk. Onların dertlerini onların ağızlarından duyduk. Bir sorunu çözme niyetin varsa sorunu yaşıyanı bir dinleyeceksin.

Sorun çok. Mazotta sıkıntımız var diyorlar, gübrede sıkıntımız var diyorlar, ilaçta sıkıntımız var diyorlar, tohumda sıkıntımız var diyorlar.

Ayçiçeğinin tonunu 16 bin liradan almak zorundadır iktidar. Yani kilosu 16 liradan almak zorundadır. Bu fiyat benim bulduğum bir fiyat değil; maliyetlerin olduğu bir fiyat.

ÇİFTÇİYE KDV'SİZ, ÖTV'SİZ MAZOT VAADİ

 

Bay Kemal'in sözü var, açık ve net söylüyorum; iktidar geldiğimizde çiftçiye KDV'siz, ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz. Onu görecek, benzin istasyonunda rengi kırmızı olacak, onu rahatlıkla verecek. Çiftçimiz alacak o mazotu KDV'siz ve ÖTV'siz, sonra üretecek.

 

"ÜLKEMİZİ ÇANKAYA'DAN YÖNETMEK İSTERİZ"

Bizim saray merakımız yok. Beyefendiye tahsil edilen yanlış hatırlamıyorsam 10 tane saray var. Biz ülkemizi mütevazı Çankaya'dan yönetmek isteriz. Bizim hedefimiz şu; Erdoğan'a da söyledim, Allah aşkına israf haramdır, israf yapma. Bari bir israf genelgesi çıkar. Yetmiyor mu bir uçak sana. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmamış kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları?

KPSS AÇIKLAMASI

KPSS'de olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklar. Ama olay büyüdü, kapatamıyorlar. 'Efendim Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdik.' Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor. Görevlendirsene Devlet Denetleme Kurulu'nu. Görevlendiremez, kendisi de o işin bir parçası çünkü. Biz bütün bunları biliyoruz.

KUR KORUMALI MEVCUAD SAHİPLERİNE SESLENDİ

Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil.

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Bir parantez açalım. Bahçeli ne diyor bu işe Allah aşkına? Bana kızıyor. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit'e bakacaklar, Kıbrıs'a bakacaklar, Akdeniz'e bakacaklar. Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken gıkın bile çıkmadı! Parantezi kapatalım.

EYT sorununu çözecekse bir kişi çözer. Onun adı da 'Bay Kemal'.

Umutsuzluğa kapılmayın. Hep beraber güzel Türkiye'yi inşa edeceğiz. Güzel bir Türkiye umuduyla hepinize selamlar ve sevgiler sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.