Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "128 milyar dolar" göndermesi!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "128 milyar dolar" göndermesi!

TBMM'deki grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişi konuşma yaptığı kürsüye astı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu sayılarak kaldırılan "128 milyar dolar nerede?" afişini konuşma yaptığı kürsüye astı. Afişlerin kaldırılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Soru sormak ne zamandan beri hakaret oldu? Ben bal gibi soracağım, sen de bana cevap vereceksin" dedi.

"BİLDİRİDE CHP İLE İLGİLİ TEK BİR KELİME BİLE YOK

104 emekli amiral hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Montrö Sözleşmesi tartışmalarından rahatsız olan emekli amiraller bir açıklama yaptılar. Onların iradesi dışında açıklamanın metninde bazı değişiklikler yapıldı. Onların iradesi dışında birilerinin aracılığıyla gece yarısı bu açıklama yayınlandı. Onların iradesini suistimal edenler iktidara yakın olanlardır. Saray burdan bir darbe iması çıkarmak istedi. Arkasından da dönüp bak işte CHP var bu işin arkasında dedi. Ne oldu? Hangi CHP vardı? CHP ile ilgili tek kelime bile yok. Devlet, polis, jandarma senin elinde. Kalktın, utanmadan sıkılmadan beni suçladın." diye konuştu.

"LABALEB KONGRE YAPIYORLARSA İŞSİZLİĞE DE ÇARE BULMALILAR"

Türkiye'deki ekonomik krize ve işsizliğe değinen Kıçıldaroğlu, "Ülkede 10 milyonun üstünde işsiz varsa bir ülkede orada huzur olmaz. Bereket olmaz. Kargaşa çıkar. Ülkeyi yönetenler bunun farkında mı? Bir elleri yağda bir elleri balda. Vatandaşın çektiği ızdırabı bilmiyorlar. Karabük'e giden arkadaşlarımız, bir esnaf; "Hükümet her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Resmi enflasyonla bizim enflasyonumuz arasında dağlar kadar fark var. Üç gün kapat, beş gün aç. Nasıl lebaleb kongre yaptılarsa bunun çözümünü bulmaları lazım" diyor. Bulamazlar kardeşim. Pandemiyi bütün Türkiye'ye yayarlar. İnsanlar ölmüş, umurlarında değildir" ifadelerini kullandı.

BEDAVA PATATES-SOĞAN TARTIŞMASI

Kıçıldaroğlu, "Erdoğan 11 Nisan'da açıklama yapıyor, 1 milyon 250 bin ton patatesten söz ediyor. 300 bin ton soğandan söz ediyor. Bunları çiftçiden alacağız ve dağıtacağız diyor. Aynı gün tarım bakanı açıklama yapıyor; "1 milyon 250 bin değil, 300 bin ton patates var" diyor. Rakama bakın. Nasıl atıyorsun bu kadar ya? Okuyunca inanamadım. Havuz medyasının internet sitesine baktım aynı rakamlar." açıklamasında bulundu.

128 MİLYAR DOLAR KAYBOLMADI EL DEĞİŞTİRDİ

Kıçıldaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu kürsüden defalarca 128 milyar dolar nerede diye sordum. 128 milyar doları hangi kurdan sattınız diye sordum. 128 milyar doları satanların kimler olduğunu, kimin imza attığını sordum. Defalarca her yerde sordum. Birisi "para kaybolmadı, para el değiştirdi" diyor. Para zaten el değiştirdi. Ben sana zaten bunu soruyorum. El değiştirdi de kime gitti bu? Milyarları kim götürdü? Bunu niye soruyorum? Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri böyle tablolar halinde yapar kendi internet sitesinde yayımlardı. Şimdi yok. Damat kime verdi, sen kime talimat verdin? 1 TL'den söz etmiyorum, 1 milyondan söz etmiyorum 128 milyar dolardan söz ediyorum. Ne oldu bu para? Tık yok. Bir daha sorduk, tık yok. Önce kasada duruyor dedi, sonra pandemide kullandık dedi. Yalan söylüyorlar. Dua edelim darbeci diye suçlamadı bunu soruyoruz diye. Soru sormak ne zamandan beri hakaret oldu? 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtı budur. Bir darbe dönemi yaşıyoruz. Ben bal gibi soracağım, sen de bana cevap vereceksin."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.