Mansur Yavaş'tan Çin Büyükelçiliği'ne karşı çok konuşulacak adım.

Mansur Yavaş'tan Çin Büyükelçiliği'ne karşı çok konuşulacak adım.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Barın paylaşımın ardından Mansur Yavaş’ı hedef alan Çin Ankara Büyükelçiliği’ne karşı flaş bir adım geldi. ABB Meclisi’nde Çin Büyükelçiliği’nin olduğu sokağın “Türksoy” olarak değiştirilmesi için önerge verildi

Çin Ankara Büyükelçiliği, Barın hakkında paylaşım yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik skandal paylaşımlarda bulunmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Partililerden, Çin Büyükelçiliği’ne büyük tepki gösterildi. Olayların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden flaş bir adım geldi.

Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı 5. Birleşimi, dün gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, gündemde olan Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin skandal paylaşımına ilişkin bir önerge sunuldu. Sunulan önergede, Çin Büyükelçiliği’nin bulunduğu Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’nin isminin değiştirilmesi önerildi. Caddenin ismi için sunulan önergede, “Türksoy” ismi yer aldı.

Kaynak: Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.