Muharrem İnce, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı!

Muharrem İnce, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı!

Muharrem İnce, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayarak "Çatı aday doğru değil" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Şişli'de Memleket Partisi İstanbul İl Başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini de tepki göstererek, "Projeye sonuna kadar karşı çıkacağız. Ama 'İş dünyasına sesleniyorum; onlar kanalı başlatırsa biz iktidarda olduğumuzda paranızı ödemeyiz' demek de yanlıştır" ifadelerini kullandı.

İnce, böyle bir durumda yabancı sermayenin ürkeceğini ve bunun doğru olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'de yatırımı olan bir Fransız, bir İngiliz, bir Amerikalı şöyle düşünür; 'ya demek ki bunlar iktidara gelse paramızı ödemeyecekler.' Bu doğru değildir, bu memlekete kötülüktür, bu milleti kandırmaktır. Karşı çıkmak başka bir şey, 'ben gelirsem paranızı ödemem' demek başka bir şey. Biz karşı çıkıyoruz ama hukuktan yanayız."

"Çatı aday doğru değildir"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday önerilerini doğru bulmadığını dile getiren İnce şöyle devam etti:

"Belediyede çatı aday tutar. Çünkü belediye seçimi tek turlu, yüzde 25'le de belediye başkanı olabilirsin ama cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu. 50 artı 1 almak lazım. O zaman çatı aday doğru değildir. Bakın 'çatı adayla seçime girelim' derken farkında olmadan 'bu Erdoğan çok güçlü, biz bunu tek başımıza yenemeyiz, mahallenin bütün çocukları toplanın hep beraber bunu yenelim' diyorlar. Memleket Partisi günü geldiğinde üyelerinin önüne sandığı koyacak, o üyeler cumhurbaşkanlığı adayını belirleyecek. Ha diyorsanız 'Muharrem İnce sen de aday olacak mısın? Evet olacağım tabii."

Kaynak: Milli Gazete 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.