Özdağ'dan Kılıçdaoğlu'na ikinci tur desteği

Özdağ'dan Kılıçdaoğlu'na ikinci tur desteği

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamaları seçim gündemine damgasını vurdu. Sinan Oğan'ın çok konuşulan ikinci tur kararının ardından Ümit Özdağ da kararını açıklamak üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile kameralar kar

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamaları seçim gündemine damgasını vurdu. Sinan Oğan'ın çok konuşulan ikinci tur kararının ardından Ümit Özdağ da kararını açıklamak üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile kameralar karşısına geçti. Özdağ, sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu'nun daha net politikaları olduğuna vurgu yaparak ikinci tur için "Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik" dedi.

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasının ardından gözler 'Sinan Beyin kararı kendi tercihidir' diyen Ümit Özdağ cephesindeydi. Özdağ ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yoğun geçen görüşmelerinin ardından bugün ortak açıklama yaptı.

Özdağ, Cumhur İttifakı ile gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin "AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönemsini içermiyordu" diyerek Kılıçdaroğlu ile bu konuda ortak bir zeminde buluştuklarını kaydetti.

Özdağ, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ise şu sözlerle ifade etti: Zafer Partisi’nin önermiş olduğu bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun dönen Suriyelilerin Suriye’de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan çözecek bir model üzerinde kendisi ile fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik

KILIÇDAROĞLU: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bir metin hazırlandı. O metni paylaşacağız. Türkiye’nin geleceği açısından, huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından her bir partiye sorumluluklar düşüyor. Güzel sonuçlar elde edildi. Slogan da fena değil, birleşe birleşe kazanacağız.

Ev sahipliği yaptığı için genel başkan ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Umarım Türkiye çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası tekrar buluşacağız.

ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Nasıl bir yüzücünün bacaklarına yirmişer kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi bir yüzücü olursa olsun yüzemez ise, bir ülke de 13 milyon sığınmacı ile ekonomisini güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından Zafer Partisi olarak sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulmuş olması, medyada uygulanan ambargo vatandaşımıza erişmemizi engelledi.

'KEMAL BEY SIĞINMACILAR KONUSUNDA ÇOK NETTİ'

Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi görünüm, iki adayın 28’inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönemsini içermiyordu.

Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk. Ve Zafer Partisi’nin önermiş olduğu bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun dönen Suriyelilerin Suriye’de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan çözecek bir model üzerinde kendisi ile fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik

Tüm seçmenlere çağrım şu: eğer Türkiye'nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, 'göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız; seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin.

PROTOKOL METNİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın üzerinde anlaştıkları protokol metni paylaşıldı.

Metin içeriği ise şu şekilde:

"Kapsam:

Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır.

Amaç:

21 yıllık AK Parti hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Temel İlkeler

1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.