Seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi

Seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi

Kocaeli mitinginde konuşan Meral Akşener Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs gecesi için sarf ettiği cümlelere tepki gösterdi. Akşener, "Seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi!" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Kocaeli Mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mitingde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti için oy istedi.

SOYLU’YA 14 MAYIS TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li diğer isimlerin muhalefeti hedef göstermesine tepki gösteren Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir." açıklamalarına tepki gösterdi

Akşener; "Seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi! Oylarınızla bir an önce onları emekliliğe sevk edelim, canınızı kurtaralım!" diye konuştu. Meral Akşener'in açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"BAŞBAKAN OLACAĞIM"

“Allah beni sizlere karşı utandırmasın. Hakkınızı helal edin. Bu şehrin kızıyım. Sözü uzun tutmayacağım. Başbakan olacağım ama birinci parti olmadan olmaz. Evet mührünü alacaksınız, bir tanesini Kemal'e, bir tanesini Meral'e vuracaksınız.“

"ZANNEDERSİNİZ Kİ CENGE GİDİYORUZ"

“Evet başbakan olacağız ama ben birinci parti olmadan olmaz. Öyle pazarlıkla, alengirlikle hiç olmaz, helal oylarınızla alacaksınız evet mührünü bir tanesini Kemal’e vuracaksınız bir tanesini de Meral’e vuracaksınız. Bir seçime gidiyoruz zannedersiniz ki cenge gidiyoruz. Senlerdir seçim yaparız bu derece bir pis dilin, bu kadar kötü cümlelerin olduğu bir seçime ilk defa gidiyoruz. Benim yaşımdakiler bilir seçim bir bayramdır. Gençler çok şanssızsınız, bizler seçmen velinimettir diyen siyasetçilerin, rekabeti hizmet üzerinden yaptıkları, seçmenin karşısında topuk selamı verdikleri seçimlerden sanki Allah Allah diyerek düşmana bir savaşa gidiyormuş gibi konuşmaların olduğu seçime gidiyoruz. Başlı başına bu bile 14 Mayıs’ta birinci oyun Kılıçdaroğlu’na, CHP’lilere saygım sonsuz vereceksiniz oylarınızı partinize ona itirazım yok ama birer tanecik ben alabilir miyim? Her evden birer tanecik alabilir miyim? İYİ Partililerin tamamı CHP’lilerin birer tanesi, söz mü?

“Bir bakan hala bakan, Bekir… Biz yuhlamıyoruz, gereğini yapıyoruz. Çıkmış diyor ki 14 Mayıs akşamı bu sahayı dolduran sizlerin oyları ile biz kazandığımız takdirde FETÖ kazanacakmış. Bir güldüm, bir güldüm… Ben 8 sene Meclis yönettim bu arkadaş çıkar FETÖ’yü bir anlatır, itiraz edene bir fırça Meclis kürsüsünden yapar. En derin şekilde saygılarını sevgilerini gönderir yeryüzünün en cıvık FETÖ övgüsünü yapan adamdır bu. Şimdi nereden nereye, kimler kimlerle beraber, aynısı.”

HABUR'DA YAPILAN İHANETİ NASIL KARŞILAYACAĞIZ?"

“Binali Yıldırım'a hep saygı duyardım. İstiklal Marşı'nı yazılıdan okuyamadı. 'Bunlar kazanırsa işgalciler kazanır' diyor. Millete bunlar demek ayıptır, ayıp. Tarihten haberi yok. İzmitliler canları pahasına işgal gücünü kovdu. Habur'da yapılan ihaneti nasıl karşılayacağız? Habur'da ihanet yapıldığında Kürt öğrencilerim aradı: 'Teröristler rahatsız olmasın diye çadır mahkemelerinden Türk bayrağı ve Atatürk resmi indirildi. Karşı koyun.' Sorduk cevap veremediler!”

“YERYÜZÜNÜN EN CIVIK FETÖ ÖVGÜSÜNÜ YAPAN ADAMDIR BU”

"ARTIK BUNLAR KAFAYI YEDİ"

“Bugün itibariyle yeni bir şey var, erkelerle hayvanlar evleniyormuş. Ya ben bunu duymadım hiç, onca iş içinde gelinen nokta bu mu, bu nasıl duygu, psikoloji? Türkiye’deki tüm psikiyatristleri bu arkadaşları muayene etmeleri için çağırıyorum. Daha vahim bir şey var; bunlara göre biz seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi. Oylarınızla şunları bir an evvel emekliye sevk edelim, sizi kurtaralım, gidiyoruz gümbürtüye. “

“BEN BİR ŞEHİT OLARAK GABAR’A GÖMÜLMEYE HAZIRIM”

“En son Recep Bey’den inciler. Kılıçdaroğlu ile beni Gabar’a, Cudi’ye gömüyor. Buradan sesleniyorum; Recep Bey kardeşim, ben bir şehit olarak Gabar’a, Cudi’ye gömülmeye hazırım da sen Manhattan’daki evi apartmanı ne yapacaksın buradan aldığınız paralarla? Biz kadınlara sürtük dedi, siz gençlere süfli dedi, doktorla defolun gidin dedi. Kadın cinayetlerini durduracağız, söz mü söz. Elbette demokrat, canım çıktı demokrasi için. Mühendis, mimar, şehir planlayıcısı atama 50 bin söz mü? Ben söz veriyorum, 13’üncü cumhurbaşkanından söz alın ben verdim gitti. Adaletin, yargının bağımsız korkusuz objektif bir yapı haline getirtilmesi, savcıların sadece cumhuriyet savcısı olmalarının sağlanması, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve kayırmacılığın, yandaşlığın kaldırıldığı, herkesin eşit olduğu bir Türkiye. Son söz olarak; bir oy Kemal’e bir oy Meral’e.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.