Son anket sonucu Erdoğan'ı kızdıracak! Cumhur İttifakı'ı eriyor

Son anket sonucu Erdoğan'ı kızdıracak! Cumhur İttifakı'ı eriyor

Aksoy Araştırma Şirketi'nin açıkladığı son anket sonucunda Millet İttifakı oy oranı Cumhur İttifakı'ını geride bıraktı.

Aksoy Araştırma Şirketi, ‘Türkiye Gündemi Temmuz 2021 Araştırması’ anket sonuçlarını açıkladı. Millet İttifakı oy oranlarının AK Parti ve MHP'yi geride bıraktığı ankete katılanlara göre, Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi ve koronavirüs. Anket, Başkanlık sisteminden duyulan memnuniyetsizliği de ortaya koydu.

Aksoy Araştırma tarafından yapılan ankette siyasi, ekonomik ve güncel konularda seçmenin nabzı ölçüldü. Mobil Panel (Eşzamanlı) yöntemiyle yapılan araştırmada %95 güven aralığında %3 hata payı ile 1067 görüşme gerçekleştirildi. 

MİLLET İTTİFAKI, AK PARTİ VE MHP'Yİ GERİDE BIRAKTI

Anket, Cumhur İttifakı oy oranındaki erimeyi gün yüzüne çıkardı. ‘Türkiye Gündemi Temmuz 2021 Araştırması’  sonuçlarına göre, "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna seçmenlerin yüzde 27.4'ü AKP, yüzde 24.2'si CHP, yüzde 12.0'si  İYİ Parti, yüzde 7.1'i ise MHP yanıtını verdi.

Öte yandan kararsızlar dağıtıldığında da sıralama değişmedi. CHP ve İYİ Parti'nin aldığı oy oranı AK Parti ve CHP'yi geride bıraktı. Kararsız seçmenin oyu dağıtıldığında AK Parti ve MHP 40,3, CHP ve İYİ Parti'nin oy oranı ise 41,6 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.