Türkkan'dan Bakan Selçuk'a zor soru

Türkkan'dan Bakan Selçuk'a zor soru

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a uzaktan eğitimi sordu: “Bugüne kadar çeşitli imkansızlıklar nedeniyle derslerine gerekli şekilde katılım sağlayamamış, bu nedenle eğitimden geri kalmış çocuklarımızın internet er

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü TürkkanMilli Eğitim Bakan’ı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin öğrenciler için ciddi sıkıntılar yarattığını, bu süreçte birçok öğrencinin imkansızlık nedeniyle tam anlamıyla eğitim alamadığını belirten Lütfü Türkkan, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 15 Şubat’ta açılacağına dair ilke kararı alındığını ifade etse de eğitime tam anlamıyla ulaşamayanların sıkıntılarının çözümü ne yazık ki hala soru işareti” dedi.

Lütfü Türkkan, ilkokul, ortaokul ve liselerde görevli müdür ve müdür yardımcılarının, öğretmenlerden; derslere düzenli katılım sağlayan ve sağlamayan öğrencilerin tespiti açısından periyodik olarak yoklama talep ettiğini ve bu yoklamaların sonuçlarının Bakanlığa bildirildiğini aktardı. Türkkan’ın, Bakan Selçuk’a yönelttiği sorular şöyle:

-İşbu yoklama kayıtları tüm okullar tarafından Bakanlığınıza düzenli olarak sunulmakta mıdır? Şayet sunulmamakta ise; Bakanlığınıza yoklama bilgilerini iletmeyen yahut eksik/yanlış bilgilendirme yapan müdür ve müdür yardımcılarına karşı bir işlem gerçekleştirilmekte midir?

-Ülkemizdeki tüm okullar tarafından yoklama durumları Bakanlığınıza bildiriliyor ise; bunlara ilişkin çocuklarımızın derslere katılabilme durumunu gösterir istatistiki bilgileri içerir herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise bu bilgiler neden kamuoyuyla paylaşılmamaktadır?

-Bahse konu istatistikler doğrultusunda; bugüne kadar çeşitli imkansızlıklar nedeniyle derslerine gerekli şekilde katılım sağlayamamış, bu nedenle eğitimden geri kalmış çocuklarımızın internet erişimine dair bir çalışma yapılmış mıdır?

-Yeterli seviyede eğitime ulaşamayan çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılacak iyileştirme çalışmalarına ayrılan bütçe ne kadardır? Ayrılan bütçenin ne kadarı kullanılmış ve bu kullanım sonucunda ne gibi somut faydalar elde edilmiştir

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.