Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı

Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, düzenlediği bir basın açıklamasıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda geçekleştirilen basın açıklamasında ekonomik sorunlara dikkat çeken Şerafettin Kılıç, ülke tarihinin en büyük kitlesel fakirleşmesiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Tecrübe ve liyakat vurgusu yapan Şerafettin Kılıç, bir Saadet Partisi iktidarında problemlerin nasıl üstesinden gelineceğini açıkladı.

 

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KİTLESEL FAKİRLEŞMESİYLE YÜZ YÜZEYİZ”

İktidarın ekonomi dâhil, ülkenin temel sorunları konusunda çözüm kabiliyetini tümden yitirdiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kitlesel fakirleşmesiyle yüz yüzeyiz. Türkiye, keskin bir hatla adeta ikiye ayrılmış durumda. Bir yanda yoksulluk, açlık, sefalet içinde yaşayanlar. Diğer yanda lüks, şatafat, bolluk içinde sefa sürenler. Bir tarafta korkunç enflasyonun teğet geçtiği mutlu azınlık, bir tarafta enflasyonun altında nefes alamayan milyonlarca halk var. Ülke tarihinde görülmemiş bir gelir dağılımı adaletsizliği yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU FAİZLER VATANDAŞIN CEBİNDEN VE KURSAĞINDAN ALINIYOR”

Her fırsatta nas diyerek faize savaş açmış gibi görünen iktidarın ödediği faiz rakamlarına dikkat çeken Şerafettin Kılıç, “2021 Ocak-Temmuz arasında 114 milyar TL faiz ödenirken, bu yıl aynı dönemde 151 milyar TL ödenmiş. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 45 daha fazla faiz ödemesi yapılmış. Bu faizler vatandaşın cebinden ve kursağından alınıyor. İktidar faiz söylemleriyle muhafazakâr kitlelere mesaj vermeye çalışıyor ama garip biçimde bu dönemde faiz kurumları olan bankalar altın devrini yaşıyor. Türkiye, üretmeyi unuttu, üretmeyi! Bunun en acı örneğini tarımda görüyoruz. Kayıtlı çiftçi sayısı ve ekili arazi miktarı dramatik şekilde düştü. Ülkenin tarım ve sanayideki dış bağını koparmadan, üretici kesimlere gerekli destekler verilmeden ne bu fiyatlar düşer ne de ülke kalkınır” şeklinde konuştu.

 

“ZENGİNİ DAHA ZENGİN, FAKİRİ DAHA FAKİR YAPAN BİR DÜZENDEYİZ”

İki ay önce Arjantin’de enflasyon yüzde 60’ı aştığı ve parası aşırı değer kaybettiği için Ekonomi Bakanı Martin Guzman’ın halktan özür dileyerek istifa ettiğini hatırlatan Şerafettin Kılıç, şunları söyledi: “Yabancı ülkelerde bakanların, yöneticilerin hataları örtbas edilmiyor, görmezden gelinmiyor, hiçbir şey olmamış gibi davranılmıyor. Bir başarısızlık yaşandığında, yaptıkları hatalar ortaya çıktığında utanıyorlar, sorumluklarını kabul ederek istifa ediyorlar. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti’de çok daha ağırları yaşanmasına rağmen böyle bir erdem ve refleks yok. Halk yoksulluktan kıvranırken iktidardakilerin duyarsızca lüks ve şatafat içinde yaşaması, kamu ihalelerinin ve kaynaklarının dar bir çevre arasında paylaşılması, kısacası zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir düzendeyiz. Bunlar iktidarın alametifarikaları olabilir ama bizim içimize sinmiyor, sinmeyecek” diye konuştu.

 

“NASIL BİR MİRAS BIRAKIYORLAR?”

AK Parti yönetiminin nasıl bir miras bıraktığı sorusuna da cevap veren Şerafettin Kılıç, “Bu dönem nasıl hatırlanacak? Yoksulluktan kıvranan bir halk, derinleşen ekonomik kriz, hukuksuzluklar, adaletsizlikler, yeri göğü kaplayan yolsuzluklar, üç beş maaş birden alan azınlıklar, yozlaşma, çürüme, ahlaki çöküntü, haksız zenginleşmeler, gelir adaletsizliği uçurumu, yargıdaki siyasallaşma, toplumu boğan korku iklimi. Hangi birini sayalım! Nasıl bir miras bırakıyorlar? İnsanımız artık yeni bir başlangıç istiyor. Biz Saadet Partisi olarak bu başlangıcın öncüsü olmaya talibiz. Ayrıcalıklı küçük bir zümrenin değil, bütün bir millet olarak insanca yaşamın gerçekleştiği adil bir düzeni kurmaya talibiz. Tecrübe, gelenek, liyakat, kurumsallaşma, bilgi, analiz, istişare kavramlarını yönetime hâkim kılmaya talibiz” değerlendirmelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.