Elizi Trabzon hasırı Cağaloğlu’na damgasını vuruyor!

Elizi Trabzon hasırı Cağaloğlu’na damgasını vuruyor!

Yüzyıllardan beridir Anadolu coğrafyasında kullanılan ve özellikle altın sanatlarında büyük bir yeri olan Trabzon hasırı ülkemizde en iyi bir biçimde Elizi tarafından üretilmektedir.

Yüzyıllardan beridir Anadolu coğrafyasında kullanılan ve özellikle altın sanatlarında büyük bir yeri olan Trabzon hasırı ülkemizde en iyi bir biçimde Elizi tarafından üretilmektedir. Elizi 1999 yılında Fatih Yılmaz tarafından kurulmuş ve 22 yılına girerken Türkiye'nin dört bir yanında mağaza satış ofisi ve satış noktası oluşturmayı başarmış öncü bir kuruluştur. Tarihsel gelişim bakımından öncelikle İskitler döneminde karşımıza çıkan hasır örgü tekniği Kafkaslara kadar yayılmış ardından Kafkaslardan Trabzon'a göç eden bireyler ve ustalarca Karadeniz Bölgesi’ne has bir takı tekniği olarak karşımıza çıkmıştır. Trabzon hasırı kuyumculuk sektörüne Türkiye'nin ilk kez kazandırdığı ve Türkiye'nin tek kendine özgü takı tasarımdır.

Elizi sosyal sorumluluk projelerinde lider!

3.jpg

Elizi Trabzon hasır sanatının çarpıcı örnekleri olan altın kolye, altın yüzük, altın küpe çeşitlerini üretmek ve nesilden nesile öğretmek için hanımların takı atölyelerine girmesini amaçlayan birçok projeyi hayata geçirmeyi başarmıştır. Bundan da hem kadınların takı tasarım atölyelerinde daha fazla yer edinmeleri hem de Karadeniz'e özgü olan bu takı tasarım tekniğinin nesilden nesile iletilmesi için kurulur bir ilke imza atarak Trabzon'un ilk sosyal haklara sahip örücülük uygulamasını başlatmıştır. Bu uygulama içerisinde altın kolye çeşitleri başta olmak üzere kadınların en sevdiği setler ve bu setlerin parçaları tek tek üretilmektedir.

4.jpg

Trabzon ve satış noktalarının yanı sıra İstanbul Cağaloğlu mağazası ile hizmetinizde!

2.jpg

Elizi Trabzon'da ve diğer noktalardaki onlarca satış ofisinin yanı sıra İstanbul Cağaloğlu mağazası ile de müşterilerine hizmet vermektedir. Bu mağazanın içerisinde yine sosyal bir sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Elizi Atölye Cafe de hanımların bu sanatı öğrenmesi için aktiviteler düzenlenmektedir. ‘’Yaşayan efsane kendi elizin olsun’’ adı verilen bu proje ile aynı zamanda Karadeniz'e özgü figürler isimler çiçek dokuları ve kültürel tasarımlar gün yüzüne çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu faaliyetler ile Elizi hem kadınların gelir elde etmeleri hem yeni bir meslek öğrenmeleri hem de Türkiye'nin dünyaya kazandırdığı takı tasarımı olan Trabzon hasırı uygulamasının nesilden nesile yayılmasını amaçlayarak çaba sarf etmektedir. Firma altın yüzük modelleri ve tüm kataloğunu elizi.com.tradresinden paylaşmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.