Ev veya İşyeri Taşınma Hazırlıkları Nasıl Yapılır

Ev veya İşyeri Taşınma Hazırlıkları Nasıl Yapılır

Ev veya işyerimizi çeşitli sebeplerle (büyütme, yenileme ya da daha farklı sebepler) taşımak bir gün herkesin girişebileceği, zahmetli bir iştir.

Bu süreçte neredeyse her şey gözümüzde büyür. Bu kadar eşyayla nasıl uğraşacağız? İşe ne ile başlayalım? Daha hızlı nasıl taşınırız? Gibi pek çok soru kafamızda bir soru işaretidir. Her işin başında olduğu gibi, taşınma sürecinde de bizlere kolaylık sağlayacak en önemli şey, hazırlık aşamasıdır. Doğru ve planlı hazırlanmak, taşınma işlemlerimizi hızlandıracak, zahmetimizi biraz daha azaltacak ve belki de büyük bir yükten kurtaracak kadar önemli olabilmektedir.

 Hazırlık süreci taşınma günü ya da haftasında yapılacak bir şey değildir. Zamana yayarak hazırlanmak, daha uzun sürede planlanmış bir hazırlık, bizlerin sağlıklı ve hızlı bir şekilde taşınmamızı sağlayacaktır. Kullanmayacağımız, atılacak veya lüzumsuz eşyalarımızı taşınma sürecine girmeden önce çözmek önemlidir. Nakliyat firmasını araştırmak ve irtibata geçmek de geç kalmamak gerekir. Araştırma olarak örneğin online arama motorlarında mersin evden eve nakliyat veya taşımacılık gibi yerel arama cümleleri kullanarak aranabilir, eşe dosta sorulabilir. Araştırma sonucu bu hazırlık sürecinde destek olabilecek nakliyat firmaları bulunabilir.

mersin-evden-eve-nakliyat-0026786001605683382.jpg

Yazımızın, hazırlık aşamalarını ayrı başlık altında detaylandıracağımız kısmına geçebiliriz.

Zamana Yayarak Hazırlanalım

Taşınma hazırlıklarına en geç 1 ay önce başlamak, son haftalara bırakmamak gerekir. Öncelikle taşınacak ve taşınmayacak eşyaların bir listesini çıkaralım. Bu listede kırılacak eşyalar ve eşya boyutları da belirtilirse, daha fazla yardımcı olabilecek bir liste elde edilebilir. Elimizde ki bu listeye göre işimize yarayacak her boyutta kutular, marketlerden, beyaz eşya veya mobilya mağazalarından, hurdacıdan ve ambalaj mağazalarından, ücretsiz veya ücreti mukabiliyle temin edilebilir. Ayrıca araştırma yaparken, mesela mersin evden eve nakliyat araması yaptığımızda, karşımıza çıkan Doğanay Asansörlü Nakliyat firması da paketleme veya kutulama konusunda destek vermektedir. Bu örnekte de bahsettiğimiz gibi nakliyat firmasıyla irtibata geçmekte geç kalmamakta da yarar vardır. Taşınılacak ev veya işyerinde, yer tespiti yapmak, hangi eşyanın nereye konulacağını önceden tespit etmekte bizlere daha hızlı bir taşınma süreci sağlayabilir.

Başlıkta da bahsettiğimiz gibi zamana yayarak yukarı da detaylandırdığımız işleri yapmak, bize daha verimli bir hazırlık süreci sunacaktır.

Düzenli ve Planlı Bir Hazırlık Yapalım

Düzenli ve planlı hazırlıktan kastımız hem taşınacağımız hem de yerleşeceğimiz ev veya işyerinin düzenli, tertipli ve her şeyin yerli yerinde olmasıdır. Ev veya iş yerimizde taşınma düzeni adım adım yapılmalı, kutulama ve paketleme işlemi bir düzende işleyecek şekilde, dağınıklığa mahal vermeden olmalıdır. Küçük ve dağınık eşyalarımızı bir araya toplayarak, kırılacak eşyaları kâğıt veya balonlu poşetlerle düzenli bir şekilde paketlemek, büyük eşyaları tek tek paketlemek, güvenli ve hasarsız bir şekilde taşınmayı sağlayacaktır. Dolap, vitrin ve kitaplık gibi eşyaları de monte hale getirip kutulamak önceden bitirilmesi gerekli bir işlemdir. Kutuladığımız eşyaları, düzenli ve kolay alınıp, taşınabilecek yerlerde tutmalıyız. Duvara sabitlediğimiz eşyaların taşınma sırasında değil daha önce sökümü bize hız kazandıracaktır.

Her işte olduğu gibi taşınma süreci de yukarıda detaylandırdığımız gibi düzenli ve planlı bir şekilde yapılırsa, bizlere kolaylık sağlayacaktır.

 

Daha Verimli Hazırlık Süreci İçin Araştırma Yapalım

Araştırma, her işte olduğu gibi taşınmada da önemlidir. Pratik taşınma videoları izleyebilir, işimizi kolaylaştıracak tüyoların olduğu sayfalar ve platformları ziyaret edebiliriz. Yani bizim detaylandırdığımız yöntemler dışında da farklı kaynaklardan bilgi edinmek gerekir. İnternet aramalarında, paketleme hizmetleri sunan nakliye firmaları da bulunabilir. Örneğin mersin evden eve nakliyat aramasıyla Mersin şehri için hizmet sağlayan nakliye firmalarına ulaşabiliriz. Bunun dışında paketleme malzemeleri satan firmalardan, işimize yarayabilecek malzemeleri uygun bir fiyata temin edebiliriz. Araştırma bizlerin daha uygun fiyata, daha özenli ve işini zamanında yapabilecek nakliye firmalarını bulmamızı sağlayacak olup, örnek taşınma videoları bizlere pratik tüyolar verebilecek, okuduğumuz makalelerde kafamızdaki soru işaretlerini giderecektir. Daha önce taşınma süreç geçirenlerin tecrübeleri de yol gösterici olacaktır.

 İşini iyi düzenli ve temiz yapan firmalara ulaşabilmek, doğru bir şekilde hazırlık yapabilmek ve kargaşaya mahal vermemek, araştırma ile mümkün olacaktır.

Hazırlık Sürecinde Doğru ve İşini İyi Yapan Firmalarla Çalışmalıyız

Önceki yazımızda, nakliye hizmeti alabileceğimiz kişi ve kurumlarla, son haftalara bırakmadan irtibata geçilmesi gerektiğinden bahsettik. Bu da aceleye getirmeden daha doğru bir firmayla çalışabilmemizi sağlayacaktır. Hizmet sağlayıcıyı belirlemek zaman içinde ki araştırmalar, firma hakkında bilgi edinme, referanslarını ve hizmet alanları incelenerek mümkün olmakla birlikte, yapılması hazırlık aşamalarından biri olmalıdır. Uzun bir sürece yayarak araştırmak, aceleye getirilmiş araştırmalardan daha doğru sonucu verecek, bizlerin önemseyerek ve titizce yaptığımız hazırlığımızla koordineli bir hizmet almayı sağlayacaktır.

Nakliye firması üzerine bir küçük araştırma da kendim yaptım.

Mersin şehri özelinde bir araştırma yaptığımda bazı sonuçlara ulaşmıştım. Örnek olarak mersin evden eve nakliyat arama sözcüğüyle karşıma Doğanay Asansörlü Nakliyat firması çıkmıştı. Ve detaylı araştırmalarımda, paketleme sürecinde destek olabilecek, uygun fiyatlar sunabilecek, yeni ve modern ekipmanlarıyla hizmet sağlayan ve pek çok kurumsal taşımacılık hizmetini gerçekleştirmiş bir nakliyat firması olduğunu gördüm. Referanslarına baktığımda, güven veren bir firma olduğu anlaşılıyordu.

Yazımı bitirirken bu firmayı gözden geçirmenizi tavsiye eder, hazırlık aşamasında araştırmanın önemini tekrar hatırlatırım.  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.