Mide Botoksu Kaç Kilo Verdirir?

Mide Botoksu Kaç Kilo Verdirir?

Zayıflama işlemleri, günümüzde birçok kişinin ortak bir derdi olarak yer almakta, her geçen gün kilo şikayetleri artarak devam eden bir sorun haline gelmektedir. Mide botoksu ile zayıflama işlemi, kilo sorunlarının önüne geçebilmek için oldukça iyi bir a

Mide Botoksu Kaç Kilo Verdirir?

Zayıflama işlemleri, günümüzde birçok kişinin ortak bir derdi olarak yer almakta, her  geçen gün kilo şikayetleri artarak devam eden bir sorun haline gelmektedir. Mide botoksu ile zayıflama işlemi, kilo sorunlarının önüne geçebilmek için oldukça iyi bir alternatif olarak yer almıştır.

Mide Botoksu Nedir?

Mide botoksu, clostridium botulinum bakterisi tarafından elde edilmekte olan botulinum toxinin, bireyin midesine enjekte edilip endoskopi ünitesinde gerçekleştirilmekte olan kilo verme metotlarından birisidir. Mide botoksu yöntemleri, mide balonuna benzer olarak sedasyon yöntemleri ile sağlanmaktadır. Mide botoksu yöntemleri ile midenin sıkılaştırılması sağlanır ve böylece kişinin çok daha küçük bir mide hacmi ile daha az beslenerek kilo vermesi hedef haline getirilir. Mide botoksu yöntemlerinin tercih edilme sebepleri ise, kilo vermeye yardımcı olan ve de ameliyat gerektirmeyen kolay tedavi yöntemlerinden birisi olmasından ötürüdür. Tüm bunlara ek olarak mide botoksu sonrası beslenme ise en önemli konulardan birisidir. Doktorunuzun, operasyonu yapan uzmanların vermiş olduğu listelere uyulmalıdır.

Mide Botoksu Nasıl Yapılır?

Mide botoksunun nasıl yapıldığına bakacak olursak;

  • Mide botoksu endoskopik yöntemler ile gerçekleştirilen işlemler arasında yer almaktadır.
  • Hasta endoskopi odasında uyutulmasından sonrasında endoskopik kamera yöntemleri sayesinde yemek borusundan mideye kadar izlenmekte ve inilmektedir.
  • Daha sonrasında mide botoksu işlemleri içerisinde midenin bazı gerekli bölgeleri içerisine botoks maddeleri enjekte edilir.
  • Hafif bir sedasyon içerisinde yapılmakta olan mide botoksu, ağrısız işlemler arasında yer almaktadır.
  • Bu şekilde besinlerin mide içerisinde daha fazla kalması amaç haline getirilmektedir.
  • Mide botoksu işlemlerinden sonrasında hastane içerisinde iki saat kadar gözetim altında tutulmaktadır.
  • Hafif bir sedasyon altında yapılan bu işlem sonralarında hasta kendini iyi hissetmesinin ardından taburcu olarak normal bir şekilde hayatına devam edebilmektedir.

Mide Botoksu Kimlere Yapılır?

Kilo fazlası olan ve diyet programlarına uyma konusunda zorluk yaşayan kişiler için mide botoksu oldukça uygun işlemlerden biridir. Beden kitle indeksi 25 ve de üzerinde olan kişilerin bu işlemi yaptırmasında bir sorun bulunmamaktadır. Ortalama olarak 10 ila 15 kilo fazlası olan kişiler için mide botoksu önerilmektedir.

Mide Botoksu Kaç Kilo Verdirir?

Mide botoksu işlemlerinden sonrasında, kişinin kilo miktarına bağlı olarak ortalama bir şekilde 10 ila 15 kilo verebilmektedir. Mide botoksu sonrası beslenme ve de diyet uzmanları tarafından sizin için hazırlanmış olan egzersiz ve beslenme programlarını uygulayarak kısa süre içerisinde çok hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Mide botoksu, bireylerin beslenme programı dışında motive etmesi ve de mide hacimlerinin küçülmesinden ötürü çok daha az ve de sık beslenmekte olan bir model olarak ameliyatsız tedavi yöntemleri olarak yer alabilmektedir. Mide botoksu sayesinde zayıflayabilir ve de 3 gün sonrasında bile hızlı bir şekilde etkisini hızlı bir şekilde gözlemleme ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Siz de mide botoksu ile alakalı olarak detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.