Genci yaşlısı camilere akın etti: Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Genci yaşlısı camilere akın etti: Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı "bin aydan daha hayırlı" olduğu kabul edilen Kadir Gecesi idrak edildi. Türkiye'nin birçok yerinde vatandaşlar camilere akın etti. Camileri dolduran 7'den 70'e kadın, erkek, çocuk binlerce Müslüman el açarak dua et

İslam alemi için büyük önem taşıyan Kadir Gecesi’nde vatandaşlar camileri doldurdu. İstanbul'da Kadir Gecesi dolayısıyla Büyük Çamlıca Camisi'ne mahya asıldı.

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e veda etmeye hazırlanırken, 27. gecesi olarak kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in melek Cebrail (A.S.) ile Hazreti Muhammed'e (S.A.V.) indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Müslümanlar camileri doldurdu.

Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, bin aydan hayırlı olduğuna inanılan bu geceyi birlikte dua ederek ve ibadetle geçirmek için camilere akın ederken, İstanbul'da da Kadir Gecesi dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde program düzenlendi.

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde teravih namazı için hazır bulunan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualar eşliğinde ellerini semaya açtı, sağlık, sıhhat, afiyet, helalinden bol kazanç, bağışlanma ve hayırlar, birlik, dirlik ve barış temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.