Naci Görür'den deprem uyarısı: Uyanık olun!

Naci Görür'den deprem uyarısı: Uyanık olun!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Akdeniz'deki depremlerin meydana geldiği Edremit Fay Zonu ve onunla bağlantılı fay sistemine ilişkin yetkilileri 'uyanık olmaları' konusunda uyardı.

Akdeniz'de dün Girit Adası açıklarında 3.6 şiddetindeki depremin ardından bugün yine aynı bölgede 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de depremlerin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirmede bulundu. Görür, yetkilileri uyararak 'uyanık olun' çağrısı yaptı. Görür ayrıca, kentlerdeki afetlerin olası etkilerini en aza indirebilmek için afetler yokken yapılacak eylemleri içeren İl Risk Azaltma (İRAP) çalışmalarının da ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

'Çalışmalar ciddiye alınmalı'

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

"Arkadaşlar, Midilli Adası’nın kuzey kısmında Edremit Körfezine yakın kesimlerinde 4,2 deprem oldu. Bu alanlar Körfezde etkin olan Edremit Fay Zonu ve onunla bağlantılı fay sistemi içerisinde. Biliyorsunuz, Edremit Fay zonu KAF’ın güney kolunun bir parçası. Burada depremler bir süredir devam ediyor. İlgililer uyanık olmalı. İRAP çalışmaları ciddiye alınıp yapılmalı. Sevgiyle."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.